Ga naar hoofdinhoud

Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen


Voor de misschien wel pittigste directeursklus in het schildersonderwijs – in elk geval qua omvang – is een gegadigde gevonden: Joni Hendrix. Zij krijgt per 21 augustus de leiding over vijf Schildersvakopleidingen: Nuenen, Rosmalen, Nijmegen, Breda en Tilburg.

Daarmee is een opvolger van Erwin Brouwer gevonden, die in februari de schildersbranche verliet en overstapte naar Variva Edu Academy. Interimmer Wim Bruinenberg nam in de tussenliggende periode de honneurs waar. Dit blijft hij tot september doen.

De Raad van Toezicht, met daarin onder meer Rob Hagemans (Hagemans Vastgoedonderhoud), schakelde voor de werving- en selectieprocedure bureau Terra Management Search in. ‘Daarop hebben wij een goede respons gehad met kwalitatief goede kandidaten’, schrijft Hagemans aan de redactie. ‘Na CV-selectie hebben we uitgebreid gesproken met vier kandidaten waarbij de keuze is gemaakt voor Joni Hendrix.’ Zij treedt formeel in dienst bij de Stichting Schildersvakopleiding.

Sporen verdiend

Hendrix (35) is beslist geen onbekende. Niet alleen was zij een van de presentatoren van onze eigen Schildersvak Challenge, ze is met name bekend van haar jarenlange vooraanstaande werk voor Faber Personeelsdiensten. Bij dit uitzendbureau vervulde ze verschillende commerciële en leidinggevende rollen. Hendrix genoot haar opleiding aan het SintLucas in Boxtel en begon haar loopbaan als coördinator bij VOS Opleidingsbedrijf.

‘Vanuit deze ervaring is Joni ruim bekend met de schildersbedrijven in de regio én met opleidingen vanuit de Vakschool van Faber’, zegt Hagemans. ‘De kans om eindverantwoordelijk te worden voor de Schildersvakopleiding in Zuid-Nederland heeft zij met beide handen aangegrepen. Wij zijn verheugd met haar komst.’

Hart voor opleiden

De Raad van Toezicht vertrouwt erop dat Hendrix met haar ‘enthousiasme, ervaring en gedrevenheid’ verdere invulling geeft aan de al ingezette veranderingen op de vijf locaties. ‘En daarmee de toekomst van deze Schildersvakopleidingen verstevigt.’ Hendrix zelf: ‘Ik heb een hart voor opleiden en wilde deze kans niet laten schieten. De opleiding moet flinke stappen maken, maar daar kan ik in dit stadium nog niet te veel grote woorden aan geven.’

Eén reactie op “Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen

  • Ewout Viergever

    Een hele mooie functie ingevuld met een fijne, toegewijde, ervaren en creatieve people manager. Van harte gefeliciteerd Joni en stichting schildersvakopleiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hulsen beoogd nieuwe topman bij OnderhoudNL

Zoektocht naar ‘nieuwe Erwin Brouwer’ duurt voort

Schildersvakopleiding Hengelo krijgt nieuwe directeur

Potkwast 11: Informeel leren bij de Studieclub

Erwin Brouwer verlaat de schildersbranche


Naar archief >