Ga naar hoofdinhoud

John Feimann neemt Van Dam’s Kwastenfabriek over


De laatste Nederlandse kwastenfabriek krijgt een nieuwe eigenaar. Van Dam´s Kwastenfabriek is per 1 juli overgenomen door John Feimann.

Met de verkoop van Van Dam’s Kwastenfabriek (sinds 1928 een familiebedrijf in Culemborg) willen Peter van Dam en Piet van Erp, als oud-eigenaren, de continuïteit van het bedrijf waarborgen voor de toekomst. Bij de zoektocht naar een overnamekandidaat was is het cruciaal dat deze de unieke kenmerken van dit familiebedrijf herkende en waardeerde, aldus een persbericht.

Van Dam en Van Erp: “In John hebben we een nieuwe eigenaar gevonden die Van Dam’s Kwastenfabriek voortzet in lijn met ons gedachtengoed. Daarnaast zien we in hem de ideale persoon om de kansen en uitdagingen op de juiste manier te benutten.”

Apotheker

Ooit begonnen als apotheker, heeft Feimann leidinggevende posities vervuld in verschillende sectoren – van zorg tot retail – , zowel operationeel als commercieel, bij nationale en internationale bedrijven. Als zoon van ondernemers heeft hij altijd de wens gehad zijn eigen onderneming te voeren. Piet van Erp zal als mede-directeur de komende jaren aanblijven. Daarmee is een solide overdracht gewaarborgd voor de leveranciers, aldus de kwastenfabrikant. Peter van Dam neemt afscheid van het bedrijf.

Familiecultuur

Freimann: “Vanaf het moment dat ik het bedrijf binnenliep, was ik geraakt door de sfeer, de passie en gedrevenheid van de medewerkers en de warme familiecultuur. Ik geloof sterk in productie in Nederland. De combinatie van het voeren van het eigen merk Goudhaantje en de onze private label- productie, maakt deze nog enige overgebleven Kwastenfabriek in Nederland een sterk bedrijf.” Het lokaal produceren van kwasten en het steeds verder terugdringen van de ‘carbon footprint’ zijn belangrijke factoren die de onderneming ziet op het gebied van duurzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Ter Hoeven Verfgroep neemt Bouwman Coatings over

Hagemans neemt Bouwgroep Kranen over

Investeringsmaatschappij lijft Mens-Zeist in

Elk groep neemt bouwbedrijf Renshof over

Overname schildersbedrijf Furster van Tellingen


Naar archief >