Actueel

Introductie Vihrea op Building Holland

Glasproducent AGC, verffabrikant AkzoNobel en tien andere partijen introduceren samen, volgende week op de beurs Building Holland in de RAI Amsterdam, een nieuw concept voor houten kozijnen, ramen en deuren: Vihrea.

Vihrea is een samenwerkingsverband van bedrijven om woningen en gebouwen zo natuur- en onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Zij brengen nu kozijnen, ramen en deuren op de markt,  geproduceerd door de betere en Cradle-to-Cradle gecertificeerde timmerfabrieken, volgens een vaste specificatie van hoogwaardige en duurzame componenten en materialen.

Daaronder Finti, Scandinavisch naaldhout uit productiebossen dat met een gepatenteerde warmtebehandeling in een fabriek in Haaksbergen betere eigenschappen krijgt dan tropisch hardhout, kunststof en aluminium, aldus het samenwerkingsverband.

Finti-hout.

Zo heeft een SHR-test uitgewezen dat Finti een uniek hoge isolatiewaarde heeft van 0,095 Lambda. Dat is tot wel >58% beter dan tropische houtsoorten. Ook hoeven er geen tropische oerbossen meer te worden omgezaagd voor het comfort en de uitstraling van onze woningen, aldus Vihrea.

Chip

Ook bevat ieder Vihrea-element standaard een chip en bijbehorende software waarin alle bestek- en onderhoudsgegevens worden opgeslagen. Met de Vihrea-app kan de chip worden uitgelezen en de data worden bijgewerkt na werkzaamheden. Dit bespaart tijd en kosten en vereenvoudigt het management van renovatie en onderhoud.

Vihrea-elementen zijn KOMO-gecertificeerd en hebben, volgens het samenwerkingsverband, de levensduur van een gebouw. Ook hoeven ze pas na 12,5 jaar worden overgeschilderd en gaat de combinatie van chip, app en software enorm besparen op renovatie en onderhoud, stellen de betrokken bedrijven: ‘Want eigenaren en beheerders kunnen met behulp van de Vihrea software hun onderhoud snel, foutloos en tegen lage kosten managen en onderhoud- en renovatiemedewerkers efficiënt aansturen, altijd met de juiste materialen’.

Partners

Het Vihrea-samenwerkingsverband bestaat uit de volgende bedrijven:

AGC, AkzoNobel/Sikkens, Breuer & Schmitz (raam- en deurscharnieren), Deventer (volledig recyclebare en brandvertragende dichtingsprofielen), Duco Ventilation & Sun Control (ventilatiesystemen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat), Frencken (lijm voor kozijn- en raamverbindingen), Finti (duurzaam geproduceerd hout), Holonite (volledig composiet onderdorpels), Hoppe (raam- en deurkrukken en -schilden), Roto-Frank (mechanisch en elektronisch te bedienen raam- en deurbeslag) en Soudal (kit voor afdichting van glas in het kozijn en het kozijn in gevel of dak).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.