Ga naar hoofdinhoud

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool


Vanwege nieuwe wetgeving en de mogelijkheden van nieuwe software hebben de VVVF en VVVH de huidige VeiligmetVerf.nl-tool vernieuwd. Voor alle betrokkenen wordt een instructiemiddag georganiseerd op dinsdagmiddag 14 november in Nieuwegein.

Deelname staat open voor alle gebruikers van de VmV.nl-website en leden van de VVVF (verfleveranciers), VLK (lijm/kit) en VVVH (verfgroothandel).

De vernieuwing van de VeiligmetVerf.nl-tool is vorig jaar al begonnen en dit jaar is de ontwikkeling ervan ter hand genomen. Een werkgroep van de VVVF (verfleveranciers) en de VVVH (verfgroothandel) begeleiden de ontwikkeling en testen de nieuwe tool.

Het is de verwachting dat het nieuwe online platform in oktober of november gereed is, meldt de VVVF.

Verbeteringen

Het distributieplatform VeiligmetVerf.nl zorgt voor de verspreiding van veiligheidsinformatiebladen door de keten heen: van verfleverancier naar groothandel naar de eindgebruiker.

Een aanpassing in de vernieuwde tool VeiligmetVerf.nl is de optie om als distributeur een stempel op het veiligheidsinformatieblad te zetten. Dit is al wettelijk verplicht, maar is in de huidige versie niet mogelijk.

In de nieuwe tool is het ook mogelijk te verifiëren of een geüpdatet veiligheidsinformatieblad een belangrijke wijziging heeft ondergaan en dus naar de schilder moet worden gestuurd.

Bij een kleine, niet ingrijpende wijziging is dat niet nodig. In de huidige VmV.nl-tool ontvangt de schilder bij iedere aanpassing een nieuw veiligheidsinformatieblad, wat tot veel ergernis zorgt.

Tot slot is in het nieuwe platform mogelijk de veiligheidsinformatiebladen door te keten te distribueren in XML-format. In de nabije toekomst wordt dit waarschijnlijk verplicht, zodat er met VeiligmetVerf.nl alvast op wordt voorgesorteerd.

Om gebruikers vertrouwd te maken met de nieuwe tool organiseren de VVVF en VVVH de instructiemiddag in Nieuwegein. Deelname is gratis, maar registreren is wel verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden.

Foto: VVVF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Marlies van Wijhe gaat de VVVF voorzitten

VVVF en VVVH lanceren vernieuwd VeiligmetVerf.nl

CEPE promoot decoratieve verf in campagne

Verfgrossier Habeco nu ook in Harderwijk

Masters of Maintenance verhuist naar Houten


Naar archief >