Actueel

Inschrijving NRP Gulden Feniks geopend

De inschrijving voor de negende editie van de nationale prijs NRP Gulden Feniks 2019 is op 3 december geopend. Met deze jaarlijkse prijs brengt NRP excellente renovatie- en transformatie projecten voor het voetlicht om de brede vakwereld inspiratie te bieden.

De prijs heeft dan ook als motto ‘een prijs om van te leren’. Dit jaar is de prijs vernieuwd. Projecten waarbij sprake is van renovatie of transformatie op verschillende schaalniveaus, kunnen worden ingezonden: voor een gebouw, een complex van gebouwen of een gebiedsontwikkeling.

Hiernaast kan een wildcard als extra prijs worden uitgereikt voor bijzondere projecten die met een lage investering een grote impact hebben of anderszins uitzonderlijk van aard zijn, en daarmee een voorbeeldfunctie vervullen. Projecten in deze categorie lopen dwars door de categorieën S, M en L en zij kunnen ook een tijdelijk karakter hebben.

Wie wil meedingen naar de prijs kan hiervoor een inzending doen. De procedure en de voorwaarden zijn beschreven in het reglement, dat te vinden is op de website van de NRP Gulden Feniks. De inzendtermijn sluit op 1 maart 2019.

Ook kan iedereen een project voordragen voor de NRP Gulden Feniks 2019.  Voordrachten kunnen worden gedaan tot en met 11 februari 2019De betrokkenen bij de voorgedragen projecten worden uitgenodigd om een inzending te doen.

Uit alle ingediende projecten selecteert een vakkundige jury maximaal tien projecten aan de hand van een aantal criteria. Zij bekijkt daarbij onder meer of uw project een aanmerkelijke bijdrage levert aan de verduurzaming en het bevorderen van het duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving. En welke innovatieve oplossingen er zijn gebruikt?

De jury bezoekt de tien genomineerde projecten op 4 april en 10 april 2019 en voert dan ook gesprekken met de inzenders. Tenslotte wijst de jury maximaal vier winnaars aan: één in elke categorie en een wildcard.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag van NRP die plaatsvindt op 25 juni 2019. De prijs bestaat uit een beeldje en een plaquette voor elk van de winnende projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.