Actueel

Huisbezitters: schilderwerk prioriteit

Ruim een derde van de wooneigenaren is van plan in het voorjaar van 2018 binnen- en buitenschilderwerk te (laten) uitvoeren. De doe-het-zelver-groep is even groot als de groep die een professional inhuurt.

Dit blijkt uit een online onderzoek uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder 500 particuliere woningeigenaren in Nederland, in opdracht van werkgeversorganisatie OnderhoudNL.

Vooral schilderwerk

Van alle woningeigenaren geeft 35% aan om in het voorjaar van 2018 buitenschilderwerk zoals deuren en kozijnen, te (laten) verrichten. Daarnaast is 33% van plan om binnenschilderwerk voor de muren of het plafond te (laten) uitvoeren. Andere klussen, zoals cv-ketels, buitendeuren en kozijnen/profielen worden ook genoemd als verwacht voor 2018, maar minder vaak dan schilderwerk.

Vakschilder

Ongeveer 39% van de deelnemers geeft aan zelf de geplande klus uit te voeren, een even grote groep huurt hiervoor een vakschilder of professioneel onderhoudsbedrijf in, en 17% laat dit door een kennis of bekende doen.

Recentelijk

Schilderwerk (zowel binnen als buiten) is over het algemeen recentelijk uitgevoerd. Een kwart van de deelnemers geeft aan dat er in de afgelopen 12 maanden schilderwerk uitgevoerd is, terwijl een derde zegt dat dit 2-3 jaar geleden gebeurd is.

Schilderwerk wordt vaker gedaan dan bijvoorbeeld het zetten en/of vervangen van glas of onderhoud aan de gevel. Meer dan 50% van de glas- en gevelklussen is langer dan 5 jaar geleden of nog nooit uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.