Ga naar hoofdinhoud

Hoog bezoek voor renovatieproject Den Bosch


In het kader van de 'Dag van de Ondernemer' bezocht een delegatie van branchevereniging Bouwend Nederland, woningcorporatie Mooiland, Caspar de Haan onderhoud & renovatie en De Variabele vrijdag jl., samen met politica Pouw-Verweij (JA21), een bijzonder renovatieproject in Den Bosch.

Het betrof het Ortduynen complex aan de Wethouder Schuurmanslaan. Tijdens een ingrijpend renovatie- en moderniseringsproject is hier bij 99 appartementen de volledige voorgevel vervangen en het balkon vergroot. Daarnaast zijn de woningen gasloos gemaakt.

Woningcorporatie Mooiland, eigenaar van het complex, heeft hiermee de kwaliteit, veiligheid, energiezuinigheid en betaalbaarheid van de appartementen verbeterd. En dat terwijl de bewoners hun woning tijdens de verbouwing niet hoefden te verlaten. Pouw-Verweij, lid van de Tweede Kamerfractie van JA21, kreeg op locatie nadere tekst en uitleg over het Ortduynen-project.

Bart Kivits, directeur Mooiland zei hierover: “Dit project is heel speciaal en anders dan onze reguliere duurzaamheidsprojecten. We gaan hier echt een stap verder. Naast gasloos en vergroening verbeteren we het wooncomfort voor de bewoners door onder andere balkons toe te voegen. Zowel het project zelf als de samenwerking met de uitvoerende partij, Caspar de Haan, zijn daarin uniek.”

Cas de Haan haakte hierop in: “Woningcorporatie Mooiland is ambitieus in haar duurzaamheidsdoelstellingen. Door woningen gasloos te maken en beter te isoleren, blijven de woningen tegelijkertijd betaalbaar voor de huurders. De renovatie en modernisering van de 99 appartementen aan de Wethouder Schuurmanslaan is zeer ingrijpend. De volledige gevel van elk appartement wordt er uit gehaald en vervangen door nieuwe prefab geveldelen.”

“Daarna worden de balkons uitgebreid zodat de bewoners prettiger buiten kunnen zitten. Er zijn warmtepompen en zonnepanelen op het dak geplaatst, de radiatoren in de appartementen worden vervangen en het ventilatiesysteem wordt vernieuwd. Al deze ingrepen worden gedaan terwijl de bewoners gewoon in het appartement blijven wonen. Daarvoor is goede communicatie met de bewoners een vereiste.”

De focus van Caspar de Haan onderhoud & renovatie ligt nadrukkelijk op vastgoed verduurzamen. In de ambitie om uit te groeien tot landelijke partner in vastgoedverduurzaming is het bedrijf recent gefuseerd met De Variabele.

“In Nederland zijn circa 2,4 miljoen woningen in handen van woningcorporaties. De Variabele en Caspar de Haan willen samen een grote impact hebben op de verduurzaming van deze sociale woningbouw”, zo vulde Joep Burghouts van De Variabele aan. “Niet alleen door eigen projecten maar ook via samenwerkingspartners, die met onze innovatieve technologieën werken.”

Politiek

“Wij als opdrachtgever en opdrachtnemers zijn vereerd met het bezoek van Bouwend Nederland en Nicki Pouw-Verweij van JA21″, stelde Cas de Haan. “Om alle woningen in Nederland te verduurzamen in het tempo zodat we de doelstellingen voor 2050 halen, is een goede samenwerking in onze hele branche nodig.”

“De politiek speelt daarbij een belangrijke rol. We hebben duidelijke tussentijdse doelen nodig, waar iedereen naar toe kan werken. De politiek bepaalt de kaders en schetst het perspectief. Het is dan aan onze branche om te laten zien wat er met innovatieve technologieën en oplossingen allemaal realiseerbaar en haalbaar is.”

De Dag van de Ondernemer vindt sinds 2016 jaarlijks plaats. De initiatiefnemer, MKB-Nederland, vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland.

Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen, meldt MKB-Nederland. Daarom heeft het jaarlijks elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. In dat kader vinden dan diverse activiteiten plaats.

Op de foto v.l.n.r. Cas de Haan (directeur Caspar de Haan onderhoud & renovatie), Maarten Janssen (operationeel manager, in deze in zijn rol als projectleider Caspar de Haan onderhoud & renovatie), Bart Kivits (directeur Mooiland), Joelka van Daal (verenigingsmanager Bouwend Nederland), Fries Heinis (directeur Bouwend Nederland), Nicki Pouw-Verweij (lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal – JA21) en Johan Dappers (werkvoorbereider Caspar de Haan onderhoud & renovatie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


TNO onderzoekt impact van zwart geschilderde wiek

Publieksprijs NSVP stevent af op fotofinish

FD Gazelle Award voor Mavro International

Marlies van Wijhe gaat de VVVF voorzitten

Kors viert jubileum met open dag


Naar archief >