Hogeschool doet onderzoek naar hubs voor schilders • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Hogeschool doet onderzoek naar hubs voor schilders


De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een onderzoek begonnen onder ondernemers van ‘servicebedrijven’ die in binnensteden werken. Via een online-enquête kunnen zij laten weten aan wat voor ‘hub’ ze behoefte hebben.

Het onderzoek maakt deel uit van een groter programma waarbij de hogeschool kijkt naar alle mobiliteitsbehoeften in de stad. Een winkel die bevoorraad moet worden of een pakketbezorger die veel stops maakt zijn daarbij wezenlijk anders dan een ‘servicebedrijf’ dat per dag misschien één of enkele adressen afgaat om daar werkzaamheden uit te voeren. Het onderzoek is mede ingegeven door tuiniersbedrijf Hoek Hoveniers en installatiebedrijf Feenstra, die beide nu al in de binnensteden experimenteren met bakfietsen en elektrische vervoermiddelen.

Het onderzoek van de HvA richt zich met name op de ‘hubs’ waar behoefte aan zou kunnen zijn: de plekken aan het rand van het centrum (of juist ín het centrum) waar de medewerkers van de servicebedrijven hun vervoermiddel en/of hun materiaal halen. Waar zouden die hubs moeten komen? Wat zijn de voorzieningen die je er zou willen aantreffen? Op die vragen is het onderzoek gericht. De enquête is een verkenning, het liefst gaan de onderzoekers naar aanleiding van de antwoorden met de ondernemers verder in gesprek.

Klik hier voor het invullen van de enquête.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Student onderzoekt werksituatie zzp-schilders

Strijd tegen verplicht schilderspensioen gaat door

Nieuwe witte verf draagt bij aan lager energieverbruik

Brabants onderzoek naar zeewier in verf

Europese verfproductie krabbelt op


Naar archief >