Ga naar hoofdinhoud

Hoe-vaak-moet-ik-schilderen module van Anker Stuy


Wanneer moet ik mijn kozijnen of ramen weer gaan schilderen? Die vraag van klanten passeert regelmatig de revue bij Anker Stuy Verven - en daar nu specifiek antwoord op worden gegeven met de Hoe-vaak-moet-ik-schilderen’-module.

Met deze online module kan namelijk eenvoudig berekend worden wat de onderhoudsinterval is van nieuw geproduceerd geveltimmerwerk.

De bezoekers wordt gevraagd om vragen te beantwoorden over de positie in de gevel, de installatiehoogte, het klimaat, de gebruikte houtsoort en de kleurstelling (verfsysteem, transparant, dekkend, mat, hoogglans).

In de basis wordt van een termijn van tien jaar uitgegaan. “Afhankelijk van de situatie komen daar jaren bij voor gunstige condities en gaan er jaren af bij keuzes die negatief zijn voor de levensduur van de verf. Wij kunnen met onze verfsystemen vijftien jaar halen”, legt commercieel directeur Emile Stuy uit.

Voldoet de uitkomst van de module niet aan de wens van de klant? Geen probleem, verander wat aan ontwerp, houtsoort of kleurstelling en de module komt met een nieuwe voorstel. “De indicatie kan de klant bij ons omzetten in een officiële garantie die wij gezamenlijk richting opdrachtgever uitgeven”, vervolgt Stuy. “De timmerindustrie maar ook opdrachtgevers krijgen met de module een goede indicatie van de onderhouds-gevolgen van hun keuzes.”

De huidige module is alleen nog voor nieuw geproduceerd timmerwerk en niet voor onderhoud aan bestaande kozijnen. Achter de schermen bekijkt Anker Stuy inmiddels ook naar levensduurgarantie voor de afwerking van andere houttoepassingen zoals gevelbekleding en CLT.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Olijslager Groep neemt Glas-LinQ over  

Schilderslonen stijgen met meer dan tien procent

Compensatieregeling eHerkenning voor ondernemers verlengd

Eén op de vijf burgers ergert zich aan vaklieden bij hen thuis

‘Afschaffing bpm-vrijstelling slecht voor ondernemer’


Naar archief >