Actueel

Hitte-index-app van CNV Vakmensen

Werken in zon en hitte brengt risico’s met zich mee. Niet alleen het risico dat je verbrandt; je kunt ook oververhit raken, uitdrogen of een hitteberoerte krijgen. Waar liggen de grenzen? En waar kun je zelf op letten? De hitte-index app van CNV Vakmensen geeft advies. 

In het zomerseizoen zijn er bij tijd en wijle dagen met tropische temperaturen bij. Voor schilders en andere bouwvakkers die moeten werken in deze hitte, kan dat gezondheidsrisico’s (zonnesteek of huidkanker) met zich meebrengen.

Hulpmiddel

Reden voor vakbond CNV Vakmensen om nu, na hun eerdere vorstverlet-app, een hitte-index-app te lanceren. Werknemer én werkgever kunnen hiermee zonder kosten heel precies zien of de omstandigheden op de eigen locatie in orde zijn.

De gratis app is dus een handig hulpmiddel dat, mede op basis van afspraken in de geldende cao, helder uiteen zet waar rechten en plichten liggen voor werknemer en werkgever, aldus de bond.

Bij CNV Info komen met grote regelmaat vragen binnen over het werken bij extreme temperaturen. De mobiele hitte-index-app is te downloaden via www.cnvvakmensen.nl/themas/werken-in-de-hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.