Actueel

Wat doe je als het Girlsday is en je tegelijkertijd meer jonge schilders wilt winnen en dan specifiek vrouwen? Juist, je gaat in de slag met lokale vmbo-scholen om meiden een dagje te laten kennismaken met het vak.

Het gebeurde gisteren op de Schildersvakopleiding in Hardenberg. Achttien meiden waren van de partij en opleidingsdirecteur Arend Zanting bespeurde enthousiasme. ‘Ja, ze waren lekker bezig.’ De middelbare scholieren, uit het tweede en derde jaar, maakten al doende kennis met onder meer spuiten, schilderen, rollen en glassnijden.

Het is Zantings missie meiden kennis te laten maken met techniek. ‘Ze zijn meestal toch geneigd om voor bijvoorbeeld de zorg te kiezen. Maar ik zie graag meer meiden in het schildersvak. Daarom hebben wij ook speciaal voor hen een dag georganiseerd. Niet geschoten is altijd mis.’

Voor de balans in het werkveld zal het in elk geval een goed initiatief zijn, want minder dan vijf procent van de Nederlands schildersbedrijven is in handen van een vrouw. Een uitgebreid achtergrondverhaal over dit thema – hoe komt het dat de schildersbranche een mannenbolwerk is, en kunnen of moeten we daar iets aan doen? – is te lezen in de eerstvolgende SchildersVakkrant; editie 7 van 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.