Actueel

Ze beginnen er specialist in te worden bij AkzoNobel. Na The London Eye, The Melbourne Star Observation Wheel en de Signapore Flyer wordt nu ook het Oog van Dubai, The Dubai Eye met AkzoNobel-producten geschilderd. Het is het hoogste reuzenrad te wereld.

Het golfstaatje Dubai heeft al het hoogste gebouw ter wereld binnen de stadsgrenzen (de Burj Khalifa met 828 meter). Het bouwt nu ook het hoogste reuzenrad. Het gevaarte wordt 212 meter hoog en krijgt op een van zijn pijlers een ‘rope climbing platform’, een touwklim-plaform, van 150 meter. Naar we aannemen vooral bedoeld om vanaf te abseilen. Het rad, dat einde dit jaar klaar moet zijn, krijgt 48 capsules waar maximaal 1400 mensen tegelijk in kunnen ronddraaien. Een rondje gaat 48 minuten duren.

het Oog van Dubai staat op een kunstmatig eiland voor de kust en heeft dus te maken met zout water, harde wind, woestijnzand en felle zon. Het pakket coatings, van het merk International, omvat Interzinc 52 primer; Intergard 475HS; Interthane 990 en Interfine 979 polysiloxane topcoat, weet de website Coatings World.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.