Actueel

Groothandels beginnen zzp-concept

33

Een aantal ‘vrije’ groothandelaren is PIP begonnen: Partners In Paint. ‘ Een organisatie waar de schilder voor alles terecht kan, behalve voor verf of non-paint’, aldus een van de initiatiefnemers. PIP gaat kleine schildersbedrijven, met name zzp’ers helpen met informatie en inkoopvoordelen.

De directeuren van de zeven groothandels: Bevela, Verf van der Feer, VVB Husan, Simonis Verf, Dingemanse van der Ploeg, Habeco en De Jonge Coatings, kennen elkaar via de Copagro-organisatie. Doel is om de ondernemers te ondersteunen. ‘We krijgen vaak vragen aan de balie waar we niet direct antwoord op hebben. Nu hebben we een aantal partners waar we naar kunnen doorverwijzen. Ook kunnen PIP-leden promotiemateriaal voor hun eigen bedrijf krijgen onder de naam “Uw eigen schilder”.’ Bijzonder is dat ons initiatief merkonafhankelijk is en dat er geen commerciele afspraken bij horen. Het idee is dat de PIP-leden via de organisatie kunnen aankloppen bij een aantal ‘partnerbedrijven’ geselecteerde bedrijven die betrouwbare diensten leveren tegen gereduceerd tarief. Er zijn al een flink aantal partners gevonden, waaronder leasemaatschappijk Alphabet, websitebouwer Dreamwebs, softwareleverancier Gilde, verzekeraar Schilder Zeker Plan, incasso-bedrijf Arag, en kredietverlener Qredits. Meer info op www.partnersinpaint.nl

33 reacties op “Groothandels beginnen zzp-concept

 1. Pieter Guelen schreef:

  Kan dan voor de reguliere bedrijven met personeel, de literprijs van de verf omlaag. Want het kan toch niet de bedoeling dat wij voor deze kosten op gaan draaien.

  Wij zijn al jaren trouwe klanten die nooit enige vorm van ondersteuning in de vorm van goedkope partnerbedrijven hebben ontvangen.
  Nu er de laatste 10 jaar steeds ZZP ers zijn gekomen, die wel vakman zijn maar geen ondernemer wordt er in eens van alles geregeld

  • wil schreef:

   Vele zijn afgelopen 10 jaar ook gedwongen ZZp’er geworden.
   Omdat een vast dienstverband voor vele verleden tijd is.
   Nee jezelf lekker uit laten melken door uitzend bureaus.
   En nu gaan zeiken omdat die mensen ondersteund worden.
   U zal diezelfde ZZP’ERS de laatste jaren ook wel behoorlijk uitgekleed hebben financieel gezien.
   Zelf verrijking noemen ze dan!!!!!

   • Pieter Guelen schreef:

    Beste Wil, dat jij een azijnpisser bent kan ik niets aan doen. Als bedrijf hebben wij altijd en nu nog steeds mijn schilders in vaste dienst. Geen gedwongen personeel als ZZP’er.

    Het probleem is dat wij nog 4 jaar onderwijs hebben genoten om ons vakmanschap en ondernemerschap te mogen uitoefenen, dat was verplicht tot 1993 daarna is het vrijgegeven. De grootste fout die liberaal Nederland heeft gemaakt, ze noemen dat marktwerking. In heel veel sectoren heeft deze marktwerking voor verschlechtering van
    arbeidsomstandigheden van de werknemers gezorgt, mede veroorzaakt door EU die de instroom van Oostblok personeel heeft geeeist. Het Nedelandse personeel was ineens te duur en als werkgever konden we niet meer conccureren en Oostblokkers en ZZPérs die € 10,00 per uur onder de marktprijs werken. Onder verzekerd en zonder arbeidsongeschiktheid verzekering en pensioenopbouw.
    Tevens het als werkgever door te moeten betalen bij het 2e jaar ziektewet heeft gezorgd voor arbeidscontracten voor bepaalde tijd.

    Ons hele sociale systeem is door verkeerde beslissingen van de politiek in samenwerking met de vakbonden naar de KLOTEN geholpen. Alle verantwoording en financiele risico’s zijn op het bordje van de werkgever gelegd.

    Vind je het gek dat die past voor de wurgconstructies.
    Je moet een eens keer nadenken voordat je zegt, die hebben zich verrijkt.
    Er zullen ook onder de werkgevers een paar boeven zitten die dit gedaan hebben , maar het gros van de schilder/ondernemer wil samen met zijn personeel een bedrijf runnen mat vat personeel. Door de steeds grotere risico”s , moeten er elke dag meer afhaken omdat ze het niet meer kunnen bolwerken. Denk daar maar eens over na.

    • Lars schreef:

     Helemaal mee eens Pieter. Alle risico’s zijn op het bordje van de werkgever terecht gekomen. Ook de niet-beroepsmatige risico’s zoals ziekteverzuim. Het is meer dan logisch dat de werkgevers daarop reageren door geen vast personeel meer in dienst te nemen. Dat kan niemand ze kwalijk nemen. De mensen die hiervan de dupe zijn moeten zich niet op de werkgevers afreageren maar op de politiek. Die hebben dit allemaal bedacht.

 2. Albert van der Velds schreef:

  Sigma en Sigma grossiers hebben al 8 jaar het concept Eigen Zaak die de ZZP schilder helpt met het ondernemen.

 3. will schreef:

  allemaal om schilders binnen te halen niet ook te helpen , div partners zie je overal

 4. Martijn schreef:

  Een bijzonder mooi concept, als je hier als schilder niet aan mee doet ben je een dief van je eigen portemonnee.
  Klasse initiatief van deze groothandels.

 5. R. H schreef:

  mooi een kopie van de betere schilder , met de zelfde partners en zelfde ondernemers pakket ?????????

 6. Peter schreef:

  Ook hier iets in Drenthe???

 7. Joram schreef:

  Sigma Eigen zaak krijgt er een concurent bij. Alle groothandels willen iets te bieden hebben om klanten te binden. Daar worden klanten (de schilder) meestal niet slechter van. Toegeven! gezien op SGA hier is wel werk van gemaakt!

 8. Hendriks schreef:

  uit zeer betrouwbare bron , dit alles is opgezet door de eigenaren van de Betere Schilder voor de groothandels, is ook een duidelijk te zien aan de gehele opzet en partners , in mijn ogen een mes in de rug van hun eigen leden .

 9. Zzp-schilder schreef:

  7 groothandels die samenwerken? Dat s best bijzonder hoor . Is dit landelijk dus?

 10. jan maurits schreef:

  Ja, ze hebben landelijke dekking (net de kop van Noord-Holland niet, geloof ik). Nee, het heeft niets met de BS of een andere al bestaande organisatie te maken. Niet in het stuk, maar kennelijk welk belangrijk: het kost ook wat om lid te worden. Zie verder de website van de organisatie.

 11. Hendriks schreef:

  Het gehele concept is opgezet door de heren van de Betere Schilder in opdracht voor de groothandels en de opbouw is gelijk aan de BS zeer duidelijk. Partners zijn gelijk aan die van de BS en drukwerk wordt ook door de BS verzorgd ?
  Enkel de mogelijkheid voor klant tevredenheid ontbreekt nog

 12. jan maurits schreef:

  BS heeft er niets mee te maken. Ze willen geen kwaliteitsclub zijn en geen merkgebonden club. Daarin verschillen ze van BS, OHNL Garantie, Eigen Zaak of Quality Painters.

 13. john schreef:

  Wat heb je aan bemoeienissen door derden als je zzper bent,
  Allemaal romp slomp en ze willen je als klant behouden.
  En er is zoveel informatie te verkrijgen ,zonder zzp concept
  zzpers willen graag hun eigen zaken behartigen ,dat is de mening van ,n zzper gemiddeld .
  Als je de markt op ga voor inkoop is er heelveel zelf te behalen aan kortingen .
  Er staan 6 man op die foto die allemaal betaald moeten worden , door wie? ik raad het al

 14. Wat mij vooral opvalt is de klungeligheid op social media gebied. Twee van de drie links op de website werken niet….

 15. Hendriks schreef:

  Jan Mauit, ze zijn wel degelijk een merk gebonden club (alle zIjn Copagro groothandels) en doen dit niet uit lieffe?
  Zoiets wordt niet als liefdadigheid opgezet maar zeker voor eigen belang.
  De kwaliteit handhaving van de andere clubs is ook maar natte vinger werk en stelt niets voor dus daar hoef men zich ook niet druk om te maken.
  Maar het is zeker heel mooi in elkaar gezet door de heren van de BS voor de Copagro groothandels .

 16. Ron schreef:

  Ja hoor hier zaten we op te wachten.een wildgroei in zogenaamde belangen behartigers. Een verdienmodel voor de heren van de BS.drukkers die geld willen verdienen aan een schilder.zelfstandigen bouw bevalt zeer goed en is een echte belangenbehartiger.

 17. Jan Maurits Schouten schreef:

  Dag Hendriks en Ron, vraag het zelf na bij BS, als je mijn niet gelooft. BS heeft hier gewoon niets mee te maken. En Copagro ook niet, al was het maar omdat er ook een Nederlands Copagro-lid is dat niet meedoet (en Copagro is veel groter dan alleen Nederland). En ja, er is een eigenbelang, enerzijds van klantenbinding: de groothandelaren hopen dat schilders die in dit concept meegaan hen meer handel zullen gunnen. Anderzijds willen ze goede antwoorden kunnen geven op niet-handel-gerelateerde zaken. En dat kan beter door naar kennispartners te verwijzen.
  Tenslotte een vraagje: waar komt toch al die opwinding vandaan? Als het je wat lijkt om mee te doen dan doe je het en anders niet, toch?

  • Ron schreef:

   Waarom hebben jullie je niet aangesloten bij een al bestaande belangenbehartiger die zijn waarde al lang heeft bewezen. Nee hoor zelf weer het wiel uit willen vinden en er weer een verdienmodel aan hangen.we zitten echt niet te wachten op een wilgroei in de belangenbehartigers.

   • Jan Maurits Schouten schreef:

    Dag Ron, ik ben alleen de journalist en hoor niet bij ‘jullie’. Verder zijn dit nadrukkelijk geen belangenbehartigers maar dienstverleners. En ik denk dat we, met alleen in de schilderssector al meer dan 10.000 zzp’ers, wel meer van dit soort initiatieven zullen gaan zien.

  • Hendriks schreef:

   Hoef ik niet na te vragen , weet het 100% zeker .
   Het gene waar ik mij druk om maak is dat hier door een paar heren een commercieel spelletje wordt gespeeld en het niet gaat om het belang van schilder en klant.
   Enkel voor financieel gewin en dat vind ik heel jammer .
   Een goede organisatie die echt voor kwaliteit en professionaliteit staat daar is behoefte aan ,niet aan zakkenvullers.
   Ook deze opzet is puur uit winst belang.
   Erg jammer voor onze mooie branche.

 18. Jan Maurits Schouten schreef:

  Jou post hierboven noemen ze ‘feitenvrij argumenteren’, Romeo. Daar is heel weinig tegenin te brengen. Behalve dat het aantoonbaar onwaar is wat je zegt. En wie zegt dat financieel gewin niet hand in hand kan gaan met het dienen van het belang van de klant? Volgens mij is dat de basis van het zakendoen, ook voor een schilder.

  • Hendriks schreef:

   Nou Jan ik weet wel beter en 100% zeker en trouwens mooi dat je mijn naam weet ?
   Ik vind dat idd ook dat het samen kan gaan maar dan moet het ook zo zijn en geen een richtings verkeer .
   Het commerciële gaat hier ver boven het belang van schilder en klant.
   Erg jammer opzet was goed helaas gefaald .

 19. john schreef:

  Het is zoals de heer Maurits zegt, je doet mee met deze club of je regel als zzper je eigen zaken , ik denk dat 75 % zijn eigen toko blijft runnen als zzper,

 20. Jan Maurits Schouten schreef:

  Of: wordt lid van OnderhoudNL (paar honderd leden?), Zelfstandigen Bouw (ca 1700 leden alleen al in de schildersector), Betere Schilder (400 leden (?) waaronder veel zzp’ers), Eigen Zaak (enige honderden leden), Quality Painters (aantal leden mij onbekend), of van Vzzp, Zzp-Zelfstandigen of een van al die andere meer of minder commerciële clubs die aan belangenbehartiging en/of ledenvoordeel voor zzp’ers doen. Kennelijk is er wel behoefte aan. Veel van die lidmaatschappen zijn overigens ook te combineren. Ze kosten wel allemaal inleggeld.

 21. Pieter Guelen schreef:

  Persoonlijk vind ik deze discussie over wel of niet copieren van bestaande constructies
  nogal belachelijk. Het gaat mij erom dat de ZZPér niet goed is opgeleid voor zijn taak wat van hem verlangt wordt.
  Nu zijn er verschillende belanggroepen lees leveranciers die uit economische binding aan hun organisatie hun vaardigheden op allerlei gebied willen upgraden. Dat stuit mij tegen de borst. Het bedrag van de lidmaatschap is vele malen lager als de werkelijke kosten. Dit die moeten opgebracht uit de literprijs van de verf die wij met zijn alle inkopen.
  Daar wringt hem de schoen, de reguliere bedrijven met die wel op eigen kosten hun vak/ondernemers opleidingen hebben betaald, betalen dus mee aan de educatieve opwaardering van de ZZP'”er.

  Ik heb mijn ondernemersdiploma ook uit eigen zak moeten betalen, en werd niet ondersteunt door verfleveranciers en/of zelfstandige grossiers.

  Dit is mijn punt en niets anders.

  P.S. Ik denk dat ik met mijn leveranciers om tafel ga en gewoon een extra korting eis.
  Want ik hoef en wil niet meer bijgeschoold te worden.

 22. Kees Mol schreef:

  Beste Mensen,

  Wel veel reacties voor Pipo, ik heb de o van ondernemen er maar achter geplakt want dat is wat Wij allen willen. De één op zijn Vakmanschap de ander meer commercieel, voor al deze mensen heeft Verf-en Vernis Fabrieken Herfst & Helder de beste Kwaliteit Verven. Onze Merken Klassiek en Modern voor het juiste resultaat vind u op onze site. Of u belt ons want wij komen u graag overtuigen in een persoonlijk gesprek over Verf.

  Met een vriendelijke groet, Kees

 23. Martijn schreef:

  Beste Pieter, volgens mij heeft dit niks te maken met de levering van verf of leverancier. Want er worden diensten aangeboden door derden en niet door de verfleverancier. Je zet jezelf gigantisch voor paal. Jè praat alleen maar over korting van de verf. Of dat nou het verschil maakt. Of je bent een ondernemer die het verschil kan maken in kwaliteit of je bent een azijnpisser die niet kan ondernemen en de meerwaarde van een concept niet ziet zitten. Als het niks voor je is laat je het lekker voor wat het is en als het bij je past sluit je erbij aan. Get a live man we leven in 2016 pfff

 24. Martijn schreef:

  Romeo Hendriks uit vierlingsbeek, tjee wat een ongelooflijke lul ben jij. Altijd en overal commentaar op terwijl jezelf met je website je colrga’s schilders een oor aannaait bah misselijk mannetje. Wfat the fuck dat er een
  Organisatie opstaat voor de schildersbedrijven die ondersteuning goed kunnen gebruiken. Als jezelf daar geen gebruik van wil of kunt maken. Vr groet Martijn

  • Hendriks schreef:

   Martijn , leuk dat je ook overal commentaar op hebt , weet niet wat je bedoeld met mijn website maar iedereen mag zijn mening geven.
   Ga dan ook geen woorden verder vuil maken aan zo’n zielig mannetje wat alleen kan schelden , schelden is een gebrek aan woorden en fatsoen .
   Vr.gr Romeo

 25. Jan Maurits Schouten schreef:

  Martijn, je gebruikt inderdaad schuttingtaal. Die heb je niet nodig om je punt te maken, lijkt me. Niet meer doen of ik ga je posts verwijderen.
  jan maurits schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *