Ga naar hoofdinhoud

Greenpaints opent Verfspot in Volendam


Greenpaints uit Enter heeft in Volendam zijn eerste Verfspot geopend. Dit is een soort dependance van de duurzame groothandel, vanuit de franchisegedachte, die wél volledig zelfstandig opereert. Verfgroothandel Volendam – tot voor kort Palladino – is de zaak waarmee Greenpaints in zee gaat.

Erik Waanders

Dit doet eigenaar Erik Waanders om de ‘impact van zijn merken’ te vergroten. Gesprekken met een tweede Verfspot, elders in het land, zijn in een vergevorderd stadium. Het plan is dat er gaandeweg steeds meer ‘filialen’ van de idealistische Twentse groothandel ontstaan.

Dit nieuwtje kwam aan het licht toen de SchildersVakkrant een bezoek bracht aan Verfgroothandel Volendam. Deze zaak is sinds kort in handen van Johan de Boer, die in september afscheid moest nemen van compagnon Theo Schilder, die op 49-jarige leeftijd overleed.

De twee hadden afgelopen zomer al contact met Waanders over hun duurzaamheidsambities. Die zet De Boer nu eigenhandig, met coaching van Waanders, in de verf. ‘Hij helpt me overal mee, we bellen elke dag. Erik is de goeroe van groene verven in Nederland.’

Waanders wil zoveel mogelijk ‘vrije jongens’ – groothandels die niet aan een (groot) verfmerk gelieerd zijn – aan zich binden. ‘Hen willen wij met raad, daad, kennis en principes bijstaan. Maar ik help Johan ook uit menswaarde, na zoveel tegenslag. Ik zei hem laatst: “De sterren kijken vol trots met je mee.” Daarmee bedoel ik Theo.’

Meer over Verfgroothandel Volendam in het themanummer duurzaamheid van de SchildersVakkrant die deze vrijdag verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Potkwast 10: Andersdenkenden met groen bloed


Naar archief >