Actueel

Gouden Speld voor ‘glassmaster’

Architect Mark Stalpers heeft de Gouden Speld van de gemeente Tilburg gekregen uit handen van locoburgemeester Hans Kokke. Stalpers maakt onder andere belangeloos deel uit van de Master-Glass-opleiding Tilburg voor monumentaal glas op academisch niveau.

 

Stalpers kreeg de onderscheiding van de gemeente tijdens zijn afscheid als secretaris van Stichting Carré en Stichting Ateliers Tilburg.

Carré was het voormalig ziekenhuis. Mede door de inzet van Mark Stalpers is het een verzamelgebouw geworden voor kunstenaars en creatieve mensen. Als secretaris van de later opgerichte Stichting Ateliers is hij mede verantwoordelijk voor het succes van deze stichting. Ze beheren 11 panden in de stad. Daarin zitten ongeveer 200 ateliers waarin 250 kunstenaars en creatieven werken.

 

Naast zijn inzet voor Carré en Ateliers Tilburg maakt hij als architect sinds enkele jaren belangeloos onderdeel uit van het docentenpanel van de Master-Glass-opleiding Tilburg voor monumentaal glas op academisch niveau. Het is een kleine particuliere deeltijd- (post)academie is specialisatie mogelijk in onder andere eigentijdse glastoepassingen, restauratie, hete glastechnieken, mozaïek en muurschilderingen.

 

Master-Glass leidt op tot ‘meesters in monumentaal glas’. Monumentaal glas is voornamelijk aan architectuur gerelateerd vlakglas. Master-Glass biedt o.a. lessen in het fusen, brandschilderen, verlijmen en restaureren van glas, het vervaardigen van mozaïek en muurschildering, maar bijv. ook in kunsttheorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.