'Gouden handjes' van Louis Matthijssen wapperen 45 jaar • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Gouden handjes’ van Louis Matthijssen wapperen 45 jaar


Zijn functie is ‘duizendpoot’, ‘manusje van alles’, of ‘man met de gouden handjes’. In ieder geval werkt Louis Matthijssen nu al 45 jaar, laat zijn werkgever, Baril Coatings weten. Dat bedrijf bestaat zelf nog maar 38 jaar.

Matthijssen kwam mee met de overname, in 2008, door Baril Coatings, van de verffabriek Farball Coatings in Etten-leur. Daar trad Matthijssen, nu 64, op 18 jarige leeftijd in dienst. De werkzaamheden toen bestonden toen uit het plakken van etiketten (etiketteermachines bestonden nog niet) en afvullen. Sindsdien is Matthijssen altijd op de werkvloer aanwezig geweest voor voorkomende werkzaamheden.

Onder directie van Baril Coatings werd het werk gecompliceerder: in Etten Leur worden naast Copperant ook de consumentenmerken fairf en Mommy Paint geproduceerd, allemaal watergedragen biobased producten. Sinds kort, wegens de coronacrisis, wordt in Etten-Leur ook hand sanitizer gemaakt. Voor die flesjes is nog een etiketteermachine aangeschaft met als gevolg dat Matthijssen hetzelfde werk doet als waar hij 45 jaar geleden mee begonnen is: etiketten plakken.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >