‘Goed moment voor onderhoud lege scholen’ • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Goed moment voor onderhoud lege scholen’


Nu de scholen zijn gesloten, kunnen lege onderwijslocaties prima van binnen worden geschilderd. “Maak van de nood een deugd”, stelt Henk den Boer, voorzitter van OnderhoudNL.

“Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus, kan en moet onderhoudswerk aan vastgoed gewoon doorgaan.” Dat zegt Henk den Boer, voorzitter van Koninklijke OnderhoudNL, de ondernemersorganisatie van zo’n tweeduizend bedrijven met circa dertigduizend medewerkers in het vastgoedonderhoud.

Scholen

“Zeker de scholen, die de laatste jaren gekenmerkt worden door het vele achterstallige onderhoud, kunnen nu uitstekend binnenonderhoud krijgen. Een compleet lege school maakt de logistiek voor onze bedrijven een stuk gemakkelijker dan normaliter het geval is met een aanpak per lokaal, waarbij leerlingen tijdelijk in een andere ruimte worden ondergebracht”, aldus Den Boer.

“Wij zien ook dat onderhoudswerkzaamheden die buiten plaatsvinden, zo veel mogelijk blijven doorgaan zolang de adviezen van het RIVM maar worden opgevolgd. Bewoners en opdrachtgevers worden hierover netjes geïnformeerd”, stelt Den Boer. “En in het onderhoudsvak is men al gewend om met persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) te werken, zoals een veiligheidsbril, stofmaskers en handschoenen.”


Nationale Schildersvakprijs 2020

Maak van de nood een deugd

De voorzitter van OnderhoudNL is stellig: “Hoe gek het ook klinkt: we kunnen op deze manier van de nood een deugd maken. Als economie zullen we er namelijk ook voor moeten waken om niet alles tot stilstand te laten komen zonder dat we de risico’s goed afwegen. Waar onze medewerkers hun kinderen afwisselend moeten opvangen omdat hun partner een kritisch beroep heeft, lossen onze bedrijven en de collega’s dat nu al naar ratio op.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Coronaproof werken met toevoeging in RI&E

Schilderbeurt monumentale brug Hoorn

‘Scherm tussen bestuurder en bijrijder mag niet’

PPG en AkzoNobel melden zware omzetverliezen

Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken


Naar archief >
.