Ga naar hoofdinhoud

Glasstec 2022 van 20 tot en met 23 september


De data van de eerstvolgende glasstec, ’s werelds grootste glasbeurs die tweejaarlijks in Messe Düsseldorf wordt georganiseerd, zijn bekend. Het vindt in 2022 van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 september plaats.

Glasstec 2020 kon door de coronapandemie niet doorgaan en werd vervangen door een virtuele versie. Verplaatsing van de beurs naar afgelopen juni kreeg grote weerstand, met name van Italiaanse deelnemers vanwege de beurs Vitrum in oktober. Uiteindelijk ging ook deze versie van glasstec, zowel fysiek als digitaal, niet door.

Maar de organisatie van de meerdaagse beurs is vol goede moed en de verwachtingen voor de editie van volgend jaar zijn hoog gespannen. 2022 is door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Glas (IYOG 2022).

De betekenis van glas voor de samenleving en ons leven wordt zichtbaar gemaakt door middel van een reeks wereldwijde evenementen en activiteiten. De vakbeurs van 20 tot 23 september 2022 in Messe Düsseldorf past daar perfect in uiteraard.

Inschrijven

Bedrijven uit de machinebouw, industrie en ambachten kunnen zich online aanmelden voor glasstec 2022 via www.glasstec.de/2330. De toewijzing van standruimte in de hallen voor exposanten start op 1 december dit jaar.

Directeur Birgit Horn van glasstec

Thema’s

Glasstec is een marktplaats, trendsetter, innovatie- en informatieplatform voor de wereldwijde glasindustrie. De vakbeurs biedt de jongste innovaties op het gebied van glasfabricage/productietechniek, glasbehandeling en -afwerking en tal van glasproducten en -toepassingen.

Daarnaast is er opnieuw een uitgebreide line-up van side-events uit de praktijk en de wetenschap. Dit programma volgt de vijf trends van de vakbeurs. Het gaat om de volgende mondiale thema’s voor de toekomstige ontwikkeling van de sector en de samenleving als geheel.

  • Klimaat: innovatieve oplossingen die het klimaat redden
  • Verstedelijking: toekomstbestendige steden met glas
  • Waarde: heroverweging van waarde toevoegen
  • Hulpbronnen: besparing gebruik van grondstoffen, geschoolde arbeidskrachten en energie
  • Welzijn: wat glas doet voor ons leven

Glasstec conferentie

Al in november vindt het eerste evenement plaats met het oog op de komende glasstec en de centrale trendthema’s. Op 25 en 26 november zal de ‘International glasstec Conference’ zich richten op het onderwerp CO2-neutraliteit met glas De eerste dag staat in het teken van de industrie.

Toekomstige modellen voor een CO2- en klimaat neutrale glasproductie, evenals technologieën en roadmaps om deze doelen te bereiken, zullen worden geïntroduceerd en besproken.

Op dag twee onthullen architecten, wetenschappers en glasproducenten de bouwmethoden, innovaties en producten die ons kunnen helpen werken aan een klimaat neutrale samenleving. Tickets en het volledige programma zijn vanaf begin oktober verkrijgbaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vakgroep Glas biedt RI&E-tool

Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Nieuwe opleiding tot glaszetter van start

Nominaties Glas Award 2021 bekend

2022 wordt VN Internationaal Jaar van het glas


Naar archief >