Glassolutions stoot De Verf Grossier af • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Glassolutions stoot De Verf Grossier af


Glasproducent en -distributeur Glasssolutions heeft haar verftak, groothandel De Verf Grossier, afgestoten. Het legt de focus voortaan volledig op glasproducten.

De verkoop van De Verf Grossier is een strategische keuze. Hierover zegt commercieel directeur Rutger Hooghoed van Glasssoluions tegen Glas in Beeld: ‘In het verleden waren de klantgroepen van glas en verf gelijk en konden wij onze ‘supply chain’ hierop inrichten.”

“De afgelopen jaren zijn de behoeften van glas en verfklanten steeds verder uit elkaar komen te liggen. Wij hebben daarom nu de verfactiviteiten verkocht aan verfgroothandelaren. Zij nemen het personeel, voorraad en klantenbestand over.”

Zo werd bijvoorbeeld De Verf Grossier-vestiging in Deventer onlangs overgenomen door Habeco. Zelf krimpt Glasssolutions haar filialen in van tien naar zes verkoopkantoren. De activiteiten van Den Helder en Soest integreren in Amsterdam, die van Groningen in Emmen, van Zwolle in Almelo en die van Rijswijk in Ridderkerk en Amsterdam.

Glasssolutions maakte tot voor kort deel uit van Saint-Gobain Glass. De verzelfstandiging werd mogelijk door een overname door investeringsmaatschappij AEQUITA. In een interview met Glas in Beeld maakte commercieel directeur Rutger Hooghoed in december duidelijk dat loskoppeling van een groot concern Glasssolutions sneller en flexibeler maakt.

Hooghoed noemt als voornaamste reden van de inkrimping het verbeteren van de distributie en service. “In de zes verkoopkantoren Amsterdam, Ridderkerk, Arnhem, Swalmen, Almelo en Emmen zijn door het bij elkaar brengen van onze commerciële en technische mensen volwaardige teams samengesteld. Met de concentratie van onze glas-, product- en marktkennis en bundeling van ervaringen kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Onze klanten behouden hun gekende contactpersonen binnen ons bedrijf als de vraagbaak voor alle vragen omtrent glas in de woningbouw, utiliteitsbouw en interieurtoepassingen.”

Bundeling

Glasssolutions denkt haar ‘supply chain’ te verbeteren door in transport krachten te bundelen. Vanuit de zes verkoopkantoren wordt het gehele land beleverd. Vier van de zes zijn ook productielocaties:

  • Ridderkerk (hardglas), 
  • Swalmen (spiegels en gelakt glas), 
  • Almelo (enkel, gelaagd glas, incl. bewerkingen zoals slijpen, boren en zandstralen),
  • Emmen (isolatieglas).

“De productielocaties worden voortgezet en uitgebreid om aan de groeiende vraag in de markt te voorzien”, aldus Hooghoed.

Bron: Glas in Beeld


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >