Geurtsen Groep neemt Gemini Techniek over • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Geurtsen Groep neemt Gemini Techniek over


De Deventer machinefabriek Geurtsen Groep neemt Gemini Techniek uit Haaksbergen, specialist in het maken en onderhouden van verf- en lakinstallaties voor de verfindustrie, over.

Gemini Techniek is een wereldwijd vooruitstrevende machineproducent op het gebied van vloeistofhandling met meer dan 35 jaar ervaring. Het bedrijf legt zich met name toe op het ontwerpen en op maat produceren van vul-, doseer- en reinigingsmachines. Gemini heeft daarnaast verschillende gestandaardiseerde machines ontworpen.

Vooral in de verf- en lakinstallaties is het bedrijf een veelgevraagd expert. Tevens verzorgt Gemini techniek installatie, onderhoud en service van de machines. Akzo Nobel, BASF en Hempel behoren onder andere tot de klanten.

Machinefabriek Geurtsen is in 1926 opgericht in Deventer als haardensmederij annex constructiewerkplaats. Het groeide door de jaren heen uit tot een moderne machinefabriek.

De Geurtsen Groep is ontstaan door het doen van meerdere overnames, waaronder machinefabriek Westerhof uit Denekamp in 2016 en Servicegroep BST uit Hengelo in 2017. De Groep rekent uiteenlopende bedrijven als Ben & Jerry’s, Stegeman en Nouryon tot haar klantenkring.

Met de toevoeging van Gemini Techniek aan de Geurtsen Groep is er, volgens de directie, in Oost-Nederland een organisatie ontstaan met veel expertise, moderne faciliteiten en een uitgebreide personele capaciteit van meer dan 200 man.

Door de intensieve samenwerking kunnen de zusterbedrijven samen nog beter inspringen op de ontwikkelingen in de markt en kan een totaalpakket worden geleverd aan haar klanten. De toegenomen flexibiliteit van de bedrijven is een belangrijk voordeel in de markt, aldus beide directies.

Overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames (richt zich op het mkb-segment) begeleidde Gemini tijdens de transactie. Han Nijland, een van de eigenaren van Gemini Techniek zegt over de overname: “We hebben met Geurtsen Groep een goede match gevonden. Door deze samenwerking kan Gemini Techniek verder professionaliseren en doorgroeien in een volgende fase. Alle bedrijven in de groep profiteren van de synergievoordelen. We hebben alle vertrouwen in deze mooie stap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfindustrie betreurt EU-besluit TiO2

Inschrijving MKB Innovatie Top 100 gestart

AkzoNobel wijst overnamevoorstel PPG af


Naar archief >