Gelders bedrijf doneert verf aan getroffen Beiroet • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Gelders bedrijf doneert verf aan getroffen Beiroet


Van Beuningen naar Beiroet. Dat is de route die containers met resten verf afleggen om bij te dragen aan de wederopbouw in de Libanese hoofdstad na de explosie begin augustus. Het bedrijf InterChem uit de genoemde Gelderse plaats is gespecialiseerd in de inzameling, recycling en verwerking van gevaarlijke stoffen én draagt hulporganisaties een warm hart toe.

Dat valt te lezen in een bericht van Omroep Gelderland, die te gast is in de fabriekshal van InterChem. Daar sorteren tientallen vrijwilligers de verf op kleur en kwaliteit, onder wie de in Nederland levende Clara en Micha uit Libanon. Met een groep medebewoners uit het azc in Arnhem, inspecteren zij emmer na emmer om te kijken wat nog bruikbaar is.

‘Wij hebben klanten overal ter wereld, zo ook in Beiroet’, zegt InterChem-directeur Erik Wegh. ‘Na de explosie belden wij in eerste instantie om te kijken of het goed met hen ging. Daarna werd besloten een donatie te doen. Via Giro555 hebben wij toen onze hulp aangeboden.’ En dus ook door gerecyclede verf naar het rampgebied te sturen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kan verf een energieopwekker zijn?

Conserveringsmiddelen in verf weinig innovatief

DSM stoot verftak af

Brabants onderzoek naar zeewier in verf

Europese verfproductie krabbelt op


Naar archief >