Ga naar hoofdinhoud

FNV Zelfstandigen introduceert aov


Vakbond FNV introduceert een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers. Die werkt volgens het model van een 'schenkkring', ongeveer zoals Broodfonds dat doet. Startende en oudere zzp'ers kunnen meedoen en dan bij ziekte maximaal 2 jaar uitgekeerd krijgen.

De maandelijkse minimale inleg voor deze nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering is 60 euro. Die geeft recht op een uitkering bij ziekte van 1000 euro per maand. Wie meer denkt nodig te hebben kan meer inleggen. Van de 60 euro minimale inleg is ongeveer 20 euro daarvan geldt als spaargeld en wordt bij het verlaten van de verzekering uitgekeerd. Er geldt een eigen risico van 2 maanden. In die tijd krijgt de deelnemer dus geen uitkering. De veronderstelling is dat iedereen wel 2 maanden kan overbruggen én dat veel arbeidsongeschiktheid binnen 2 maanden over is of dat de zzp’er dan wel ander werk gevonden kan hebben.

De uitkering gaat technisch-juridisch via een ‘schenkkring’: alle deelnemers aan de aov betalen vanuit hun opgebouwde kapitaal in kleine beetjes mee aan de uitkering voor de zieke zzp’er.

FNV Zelfstandigen loopt met deze aov vooruit om wetgeving die er aan zit te komen en die álle zzp’ers een vorm van aov-verzekering oplegt. In die wetgeving wordt waarschijnlijk een wachttijd van 2 jaar ingebouwd. Die 24 maanden zouden met de uitkering uit de FNV-aov gecovered zijn.

Eén reactie op “FNV Zelfstandigen introduceert aov

  • Ernst de Nobel

    Ik ben al enkele jaren via de non profit organisatie share-people verzekerd.
    voorlasnog naar volle tevredenheid en het lijkt er op dat zij meer bieden voor minder geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


FNV overweegt acties voor vroegpensioen zware beroepen

Meer zzp’ers met voorziening arbeidsongeschiktheid

PPG’ers staken met succes: tien procent salaris erbij

Schilderslonen stijgen met meer dan tien procent

Forse loonstijging heilig huisje voor vakbonden


Naar archief >