FNV kritisch op eenmalige loonuitkering • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

FNV kritisch op eenmalige loonuitkering


Vakbond FNV vindt de eenmalige uitkering in de schilders-cao van 2,35 procent 'te mager'. Dat laat ze op haar website aan haar leden weten. De uitkering is immers niet structureel en dat heeft gevolgen voor de er aan gekoppelde rechten en vergoedingen.

FNV is, evenals CNV, geen partij in de onderhandelingen over de SAG-cao. Die wordt al sinds enige jaren afgesloten tussen OnderhoudNL (werkgevers) en LBV (werknemers). Wel zijn hebben beide traditionele vakbonden relatief veel leden onder de schilders en zitten ze in nog enkele besturen, zoals van het pensioenfonds en van de stichting Mijn Carriére.
De kritiek van de FNV richt zich op het feit dat de uitkering, in week 25, eenmalig is. Dat betekent dat het geen loonsverhoging is die meetelt in het PRIS-loon, het loon waar elke schilder minimaal recht op heeft, het telt ook niet mee in de pensioenopbouw of bij de berekening van vergoedingen en toeslagen. Het is dus een eenmalig, bruto bedrag waar je volgens de vakbond netto weinig van overhoudt.

De vakbond noemt het vreemd dat er geen structurele loonstijging is afgesproken in de cao. Het argument is dat er door de coronacrisis veel werkonzekerheid onder de bedrijven zou heersen. De bond: ‘Maar tegelijkertijd komen ze met een plan om binnen 3 jaar tot 5000 werknemers te scholen voor de sector!’ waarbij ze doelen op het plan van OnderhoudNL om mensen die in andere sectoren door corona zonder werk zitten om te scholen met werkgarantie.

4 reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


OnderhoudNL en LBV: beoordelingsgesprekken mogen uitgesteld

Afbouw sluit cao in crisistijd

Nieuwe schildersvereniging wil eigen cao

Gelijke voorwaarden voor alle uitzendkrachten

Europese collega’s gaan zelfde loon verdienen


Naar archief >