Actueel

Façades 2019 verschenen

Het boek ‘Façades 2019’ van de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) is verschenen, met hierin uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest.

Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten en geeft met veel fraaie foto’s een mooi overzicht van projecten die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn.

Hans Zwaanenburg, directeur van de VMRG, overhandigde onlangs het eerste exemplaar van het boek aan Benthem Crouwel Architects, winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019.

Jan Benthem, architect van het winnende project Noord/Zuidlijn Amsterdam, nam het boek in ontvangst. Noord/Zuidlijn is gerealiseerd onder het VMRG Keurmerk. VMRG Keurmerk bedrijf Kingspan|Brakel Atmos werkte mee aan de twee bovengrondse stations van dit project.

Duurzaamheid
In deze elfde uitgave van het Façades boek staan koplopers centraal. Zonder koplopers, geen vooruitgang en innovatie. De VMRG streeft er, naar eigen zeggen, met haar bedrijven naar koploper te zijn. Dit komt terug in de artikelen, maar ook bij de projecten is er steeds meer aandacht voor innovatie. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is.

Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels, aldus VMRG. Zij worden hierop regelmatig gekeurd. Ook winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar, Noord/Zuidlijn Amsterdam, is gerealiseerd onder het VMRG-Keurmerk. Sinds juli 2016 kan een architect of professionele opdrachtgever eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk.

Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven.

Online versie
Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Façades 2019 is in boekvorm voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) te bestellen via de website van de VMRG.

De cover van het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.