Extra storting van 5 miljoen euro in Drents Monumentenfonds • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Extra storting van 5 miljoen euro in Drents Monumentenfonds


Goed nieuws voor onder andere schildersbedrijven en aannemers. De provincie Drenthe heeft 5 miljoen euro extra gestort in het Drents Monumentenfonds. Uit dit fonds kunnen eigenaren in Drenthe de restauratie, verduurzaming of herbestemming van hun bijzondere pand laagrentend financieren.

Het Drents Monumentenfonds is een samenwerking tussen de provincie en het Nationaal Restauratiefonds en bestaat sinds 2009. In de afgelopen jaren zijn er diverse projecten uit het fonds gefinancierd.

Zo kreeg bijvoorbeeld de Mandenmakerij in Wilhelminaoord (zie foto) een tweede leven en werd ook het voormalig hotel “Wapen van Drenthe” in Assen herbestemd. Met leningen uit het fonds bleef dit beeldbepalende erfgoed behouden.

Vanwege de grote belangstelling voor een lening uit het fonds is de extra storting zeer welkom. Nog meer eigenaren van karakteristieke panden in de provincie Drenthe kunnen nu ondersteund worden bij hun plannen.

Daarnaast draagt het ook bij aan de continuïteit van het revolverende fonds. Een krachtige en duurzame financieringsvorm. Doordat rente en aflossing terugvloeien in het fonds kunnen weer andere eigenaren geholpen worden bij de restauratie.

“Wij zijn blij dat wij met de extra storting in het Drents Monumentenfonds nog meer eigenaren kunnen ondersteunen om hun karakteristieke pand klaar te maken voor de toekomst. Springlevend erfgoed dat met oog voor kwaliteit blijft behouden en daarmee het unieke karakter van Drenthe versterkt. Wij zijn trots op deze samenwerking”, aldus Kees-Jan Dosker, directeur Nationaal Restauratiefonds.

Eigenaren van een karakteristiek pand in Drenthe kunnen een lening met lage rente aanvragen bij het Drents Monumentenfonds, waarvoor uiteraard bepaalde criteria gelden.

Rijksmonumenten, provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden komen in aanmerking voor de Drentse Monumentenfonds-hypotheek.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >