Actueel

Het is belangrijk dat mensen tot hun pensioen gezond, veilig en duurzaam werken. Dit vraagt om goede arbeidsgerelateerde zorg. Reden voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om op donderdag 22 november de netwerkbijeenkomst ‘Arbozorg 2020: meer preventie & samenwerking’ te organiseren.

De netwerkbijeenkomst is interessant voor onder andere bedrijven, arbo(kern)deskundigen, brancheorganisaties, vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties en beroepsverenigingen.

Het doel van de netwerkbijeenkomst is om met elkaar stappen te zetten om de arbeidsgerelateerde zorg in de toekomst te verbeteren. Ook is er voldoende ruimte om in gesprek te gaan met andere deelnemers in een informele en open setting. 

In het plenaire deel in de ochtend wordt ingegaan op de beleidsambities voor de arbeidsgerelateerde zorg voor 2020. Staatssecretaris Tamara van Ark opent de bijeenkomst. Heidi Boussen, directeur directie Gezond & Veilig Werken van het ministerie van SZW, gaat daarna in op de verschillende lopende initiatieven op het gebied van preventie en samenwerking. 

Na de lunch volgen workshops waarin concrete praktijksituaties en vraagstukken centraal staan. Deze workshops zijn erop gericht kennis uit te wisselen, goede voorbeelden te delen, inspiratie op te doen en aan te zetten tot acties en afspraken.

‘De nieuwe arbowet in de praktijk’ en ‘Beroepsziekten door stoffen voorkomen’ zijn onder andere twee workshops die worden georganiseerd.  Bekijk het totale aanbod op de website van de netwerkbijeenkomst: www.arbozorg2020.nl.

Het event vindt plaats op donderdag 22 november a.s. van 10.30 uur – 17.00 uur bij MeetingDistrict in Nieuwegein. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.