Europese verfproductie krabbelt op • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Europese verfproductie krabbelt op


De verfproducenten in Europa hebben grote economische gevolgen ondervonden van de coronacrisis. Volgens onderzoeker van Chem Research is de industrie aan het overeindkomen.

De onderzoekers, geciteerd door de website European Coatings, vergelijke de economische beweging met die van de vorige maand en met die in van vorig jaar. Zo ging de coatingproductie in Europa afgelopen maand met 5,1 procent omhoog vergeleken met de maand ervoor, maar ligt de omzet over afgelopen maand ruim 8,4 procent lager dan die in dezelfde maand vorig jaar. In het hele tweede kwartaal werd in Europa 17,1 procent ingeleverd door de coatingindustrie, die dus de weg naar boven weer voorzichtig lijkt terug te vinden.

De verliezen werden veel geboekt in de automotive sector. Nu de autofabrieken weer opstarten trekken daar ook de omzetten weer aan. In heel Europa zijn verven voor de doe-het-zelf sector veel meer verkocht. Dat vlakt nu af maar het kent nog steeds een groei met dubbele cijfers. Frankrijk springt er uit. Nadat daar de strengste lockdown-regels werden opgeheven steeg de v erkoop in dat segment met 30 procent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kan verf een energieopwekker zijn?

Conserveringsmiddelen in verf weinig innovatief

DSM stoot verftak af

Brabants onderzoek naar zeewier in verf

Gelders bedrijf doneert verf aan getroffen Beiroet


Naar archief >