Actueel

De driejaarlijkse Farbe – Ausbau & Fassade, Europa’s grootste vakbeurs op het gebied van schilderen en afbouw, wordt van 20 tot en met 23 maart georganiseerd in de Messe te Keulen.

De aanstaande Farbe – Ausbau & Fassade 2019 in Keulen wordt traditioneel georganiseerd door het GHM (Gesellschaft für Handweksmessen) en biedt zo’n 350 standhouders uit circa 24 verschillende landen. De exposanten worden verdeeld over drie hallen in Congrescentrum Noord van het Koelnermesse-complex.

De Farbe, zoals de beurs kortweg door schilderondernemers wordt genoemd, is hèt podium voor elk zichzelf respecterend (verf- en non-paint)merk met enige internationale pretentie. De vierdaagse beurs is van woensdag tot en met vrijdag toegankelijk van 9.00 tot 18.00 uur. Op de laatste dag, zaterdag, sluiten de deuren om 16.00 uur.

Het thema van de Farbe – Ausbau & Fassade 2019 is: ‘De volgende generatie’. In dat kader wordt ingespeeld op diverse actuele items zoals het huidige debat over diesel en het dreigende verbod op voertuigen met verbrandingsmotoren in binnensteden. Potentiële, milieuvriendelijke vervoersalternatieven voor schilders en afbouwers zullen daarom worden gedemonstreerd op een speciaal ingericht gedeelte van de beursvloer.

Bezoekers kunnen hier bakfietsen en elektrische bestelwagens op een parcours bekijken, vergelijken en zelf testen.

Andere actuele thema’s die zullen worden belicht zijn onder andere duurzame verven en digitalisering. Er vinden onder andere lezingen plaats over hoe je digitale technologie kunt toepassen in je bedrijfsvoering. Dit is op woensdag en donderdag (13.00-15.00 uur) in Hal 7, stand 121.

Wat zijn de materialen en oppervlakken van de toekomst? Welke factoren beïnvloeden het ontwerpproces? Deze vragen staan centraal in het WorkLab in hal 7, stand 120. Experts geven hier antwoorden op. Onder het motto ‘Pimp your future’ wordt op de beurs ook veel informatie verschaft over carrièremogelijkheden, duurzaamheid, en ondernemerschap.

Onder andere door middel van lezingen, workshops en forumdiscussies. Ook het vakonderwijs is prominent aanwezig op de beurs. Duitse meesterscholen laten onder andere door middel van demonstraties zien wat het beroep van schilder en stukadoor zo divers, creatief en geavanceerd maakt.

Exposanten

Voor vakschilders, -behangers, stukadoors en andere bouwprofessionals is het event een ideale gelegenheid om zich op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verf, lak, stucwerk, wandbekleding, (verf)gereedschap, klimmaterieel, spuitapparatuur, werkkleding, hecht- en hulpstoffen, folie, afdichtingen, veiligheid op het werk, IT en dergelijke. Bovendien zijn er talrijke praktische demonstraties te zien op de beursvloer.

Traditiegetrouw zijn bekende bedrijven/merken zoals AkzoNobel Deco, Caparol, Wagner, Festool, Relius, Keim, Erfurt & Sohn, Tesa, Graco, Sto, Anza, Rupes en PPG Coatings weer prominent aanwezig als exposant op de Farbe. Twaalf Nederlandse bedrijven geven ditmaal acte de présence. Het zijn onder andere Deltec Tape (Uden), MagPaint (Ulft), Easydek (Soesterberg), A.C. de Hoop (Staalmeester Kwasten) Vlaardingen, Ralston Colour & Coatings (Zwolle), Hellema Kleurkaarten (Harderwijk) en werkkledingleverancier WorkMan (Vlaardingen).

Bezoekers

De beurs wordt ‘gedragen’ door de Duitse werkgeversorganisaties voor schilders, Bundesverband Farbe Gestaltung Bautenschutz, en die van de stukadoors, het Bundesverband Ausbau und Fassade. Gedurende het event maken Duitse schilder- en stukadoorteams hun opwachting. Zij gaan onderling de strijd aan om het kampioenschap.

De beursorganisatie verwacht in totaal zo’n 50.000 beursbezoekers. Daarvan komt, naar schatting, waarschijnlijk 12 procent uit het buitenland, waarvan de meeste uit omringende landen zoals Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Tsjechië, Nederland en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.