Actueel

Endlich met ‘pensioen’

De oudste schilderondernemer van Nederland stopt ermee. De nu 93-jarige Gerard Endlich van Endlich Schilders uit Den Haag neemt afscheid van het actieve ondernemerschap. Het bedrijf gaat verder als Tazelaar & Endlich, sinds 2010 onderdeel van de Lammertink Groep.

 

In 2013 stond er al een uitgebreide reportage in Eisma’s Schildersblad over het ondernemerschap van Endlich, toentertijd op 90-jarige leeftijd al de oudste schilderondernemer van Nederland, en wellicht ver daarbuiten.

 

Ooit probeerde Endlich het al wat rustiger aan te doen en deed op 72-jarige leeftijd een stap terug door de zaak over te doen aan zijn bedrijfsleider. Dat ging aanvankelijk goed, maar in 2010 volgde een faillissement. De Lammertink Groep nam de activiteiten over en Endlich kon het niet laten en leidde op 87-jarige leeftijd ‘zijn’ bedrijf opnieuw.

 

Tot voor kort stond Endlich elke dag om 7 uur paraat om het bedrijf te leiden, werken op te nemen en schilders te begeleiden, laat Fred Tazelaar van Tazelaar & Endlich in een persbericht weten. Nu is dan toch de tijd gekomen om het wederom wat rustiger aan te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.