Actueel

Eerste ‘kleur van het jaar 2019’ bekend

2

De kleuren komen vroeg dit jaar. De Amerikaanse verffabrikant PPG lanceert, zover de redactie weet, het eerste kleurtrend-rapport van het jaar 2019. Daar hoort traditiegetrouw één ‘kleur van het jaar’ bij. Dat is dit keer een verrassend diepe en donkere kleur groen.

De kleur  wordt ‘Night Watch’ genoemd, wat vertaald ‘Nachtwacht’ betekent. Maar de tint lijkt geen relatie het hebben met het beroemde schilderij van Rembrandt. Een schilderij dat overigens op een grijze ondergrond te bewonderen is in het Rijksmuseum, een grijs uit de koker van AkzoNobel.

Er bestaat al een Nachtwacht-groen, van consumentenmerk Histor, ook van PPG. Dat is nog een paar tinten donkerder en tref je in hoogglans vooral aan op chique deuren.

PPG noemt de kleur ‘rijk, luxueus en klassiek’ en rept van de geneeskrachtige eigenschappen van het groen van de natuur dat je met deze kleurkeuze je huis binnen kunt halen.
Veel verffabrikanten en ook andere leveranciers van kleuren, zoals Pantone, komen jaarlijks met kleurvoorspellingen en kleurtrend-duidingen, meestal ook met een ‘kleur van het jaar’. De laatste tijd is een trend onder die kleuren naar mee verzadigde tinten waar te nemen.

2 reacties op “Eerste ‘kleur van het jaar 2019’ bekend

  1. Marianne de Wild schreef:

    Prachtige kleur, maar totaal nergens te kopen, geen enkele bouwmarkt kent deze kleur en code PPG1145-7, is totaal nergens te bestellen, zo verschrikkelijk jammer, terwijl hij in VT wonen, met Frans Uijterlinde in Rotterdam is gebruikt, zo bizar, vertel mij waar ik hem kan laten maken. B.v.d. M.vr.gr. Marianne de Wild 0611220241

  2. Rob schreef:

    Marianne, de kleur heet bij Histor “Quiet Clearing”, zie ook hier: https://www.histor.nl/trendkleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.