Ga naar hoofdinhoud

Dure coating baat ‘stationshond’ Mannes niet


Het leven van stationshond Mannes gaat niet over rozen. Na een grondige renovatie werd hij eind juli teruggezet op zijn plek in Assen, maar hij is nu alweer toe aan een opfrisbeurt. Het kunstwerk zit wederom vol met witte kalkstrepen.

Archieffoto Mannes

Dit, en een doffe, witte plek op zijn rug, zijn veroorzaakt door de waternevel die uit Mannes komt. Het ‘harde’ water in Assen bracht de houten viervoeter al vaker in de problemen. De coating waarmee hij dit jaar is uitgerust, onderdeel van een 90.000 euro kostende renovatie, mag ook al niet baten. Besloten werd om Mannes enkel nog vanuit de rug te laten dampen, wat blijkbaar ook te veel van het goede is.

Poly Products, dat de renovatie voor zijn rekening nam, heeft Mannes opnieuw helemaal schoongemaakt. De kunsthond heeft ook twee nieuwe filters in zijn lijf gekregen om het water beter te ontkalken. De gemeente blijft volgens het Dagblad van het Noorden in de gaten houden of deze oplossing structureel helpt.

Mannes sierde ruim twee jaar geleden nog de voorpagina van de SchildersVakkrant. Ook toen zat hij onder de witte kalkstrepen. Destijds werd hij voor het eerst uitgerust met een kalkfilter, omdat enkel een houten nanocoating onvoldoende werd geacht om hem weer te laten stralen.

1 reactie

  • Frans Liebregts

    Nanocoating …. Wellicht is het beter te omschrijven waardoor “Nanocoating” haar eigenschap, om kalkaanslag te weren, heeft gekregen. Nanocoating is ondertussen een containerbegrip en ik heb nog geen duurzaam UV bestendige transparante nanocoating gezien in de praktijk.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Steigeranekdotes in Assen

Paneel decoreren maakt vmbo’ers trots

‘Doffe’ Mannes krijgt een ontkalkingsfilter


Naar archief >