Drie familiebedrijven bundelen hun krachten • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Drie familiebedrijven bundelen hun krachten


Roza Vastgoedonderhoud in Culemborg en haar twee branchegenoten Van de Velde uit Bergambacht en VLD uit Dordrecht bundelen hun krachten. Zij opereren voortaan onder de naam Roza Groep.

Volgens de drie betrokken partijen levert de samenwerking een keur aan kansen, mogelijkheden en schaalvergroting op. Centraal staat het delen van kennis en ervaring.

Daarnaast zoeken de nieuwe partners synergie en kruisbestuiving tussen de verschillende werkmaatschappijen en de mogelijkheid grotere en meer uitdagende projecten aan te nemen.

De hoofdmoot van de dienstverlening blijft vastgoedonderhoud, met name gericht op verduurzaming. Door het bundelen van de krachten is de groep nog beter in staat woningcorporaties te ondersteunen in hun ambities op het gebied van Resultaatgericht Samenwerken, zo stellen zij.

Familiebedrijf Roza in Culemborg bestaat sinds 1937, toen Jan Roza zijn schildersbedrijf begon. Tegenwoordig is Egbert Roza de derde generatie Roza die het bedrijf runt. De onderneming is uitgegroeid van een klein schildersbedrijf tot een full-service vastgoedonderhoudsbedrijf met een solide reputatie in heel Midden-Nederland.

Directeur-eigenaar Egbert Roza vertelt: “De energietransitie wordt steeds technischer, sneller en veeleisender. Daar is specifieke kennis en kunde voor nodig. Wij wilden binnen dat krachtenveld meer schaalgrootte en dus meer slagkracht creëren door uit te breiden met vergelijkbare, kwalitatieve familiebedrijven die dezelfde waarden delen. Met Van de Velde en VLD is dat heel goed gelukt. Ik ben dan ook heel gelukkig met dit resultaat en zie ernaar uit met het management en alle medewerkers van deze bedrijven op weg te gaan naar een nog succesvollere toekomst.”

Gedeeld DNA

Zowel VLD als Van de Velde zijn gerenommeerde familiebedrijven met een sterke regionale borging. Ze komen niet alleen in omvang overeen met Roza Vastgoedonderhoud, maar ook in structuur en cultuur.

Directeur-eigenaar Henk den Boer van VLD is blij met de fusie. Hij vertelt: “In dit proces zijn wij allemaal winnaars. Als consortium kunnen wij allemaal ons vakmanschap blijven tonen en onze opdrachtgevers blijven bedienen, terwijl we tegelijkertijd onszelf en elkaar versterken en synergie creëren. De voordelen voor onze opdrachtgevers zijn evident: zij profiteren van de schaal en slagkracht van een grote en gerenommeerde partner, terwijl ze het vakmanschap en de persoonlijke betrokkenheid van een sterk regionaal verbonden organisatie ervaren.”

Ook Gert van de Velde, directeur-eigenaar van Van de Velde is trots op de nieuwe samenwerking. “Veel fusies gaan om efficiëntie, ofwel snijden”, legt hij uit. “Terwijl deze samenwerking juist gaat om samen groeien. Hij is toekomstgericht en biedt kansen. De markt verandert en vraagt meer en meer van schilders- en onderhoudsbedrijven. Opdrachtgevers zoeken kennis en willen zakendoen met bedrijven die hun zaken aantoonbaar op orde hebben. Tegelijkertijd willen onze medewerkers meer zekerheid en meer uit hun carrière halen. Dat wordt allemaal mogelijk door deze intensieve samenwerking en de bijbehorende schaalvergroting. Geweldig toch?”

Nieuwe structuur

Binnen de nieuwe structuur gaat Van de Velde werken onder de nieuwe naam Van de Velde Vastgoedonderhoud. Gert van de Velde blijft in een commerciële directiefunctie betrokken. VLD gaat door onder de naam Roza VGO Zuid. Henk den Boer treedt toe tot de groepsdirectie van de Roza Groep, naast zijn functie als voorzitter van brancheorganisatie OnderhoudNL.

Daarnaast blijft Den Boer lid van de programmaraad RGS, lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland, plaatsvervangend lid van de SER en bestuurslid van VNO-NCW.

Naast de fusie met Van de Velde en VLD heeft Roza Groep ook een werkmaatschappij opgericht die zich specifiek gaat richten op renovatie, restauratie en herbestemming. Egbert Roza: “Wij kregen steeds meer vraag uit de markt naar deze diensten. Die leverden wij dan ook, maar dat dit vanuit Roza Vastgoedonderhoud gebeurde leverde nog weleens verwarring op. Met Roza Bouw is dat probleem opgelost.”


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hempel op overnamepad koopt Wattyl

Inspectie vraagt gedetailleerd overzicht gevaarlijke stoffen

Vanaf 15 maart subsidie voor elektrische bestelauto

Video | Kerk schilderen maakt sportschool overbodig

Hoogste gebouw in EU beschermd met Interpon-coating


Naar archief >