Actueel

Dovekwasten.nl wordt franchise (video)

Het schildersbedrijf van Hans van Hartskamp uit Culemborg, Dovekwasten.nl, is sinds kort ook een frachiseorganisatie. Er zijn al vijf franchisenemers en de bedoeling is om binnen vijf jaar landelijke dekking te hebben. Dan kunnen overal bedrijven ‘ontzorgd worden in het social-return-verhaal’, vertelt Van Hartskamp aan SchildersVAKTV.

Van Hartskamp, zelf slechthorend, maar gediplomeerd schilder, besloot een jaar of vijf geleden een geheel ‘sociale onderneming‘ te beginnen: een schildersbedtijf dat voornamelijk met dove schilders werkt maar ook wel met andere mensen ‘met een rugzakje’. Subsidies of ondersteuning heeft hij daarbij, ondanks verwoede pogingen bij overheden, scholings- en brancheorganisaties nooit weten te verwerven.

Nu gooit hij het roer om en is een franchiseonderneming begonnen. Schilders (die zelf horend moeten zijn, minimaal mbo-schilderen niveau 2 moet hebben en enig commercieel inzicht) kunnen lid worden. Van Hartskamp zorgt dan voor werk in hun regio waar om ‘social return’ wordt gevraagd, en regelt er ook de gehandicapte schilders bij. Het werk, min een fee, is voor de franchisenemer. De ondernemer legt het uit op onze nieuwste video op SchildersVAKTV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.