Actueel

Dosker nieuwe directeur Restauratiefonds

Kees-Jan Dosker is de nieuwe directeur van het Nationaal Restauratiefonds. Hij start per 7 maart bij het fonds en volgt Pieter Siebinga op.

Het Nationaal Restauratiefonds zet zich al ruim 30 jaar in voor het in stand houden van monumenten. De stichting ondersteunt eigenaren die een monument willen onderhouden, restaureren, herbestemmen, verduurzamen of aankopen. Men doet dat onafhankelijk en zonder winstoogmerk. Door samenwerking met overheden én erfgoedorganisaties zorgt de stichting voor optimale ondersteuning van iedere monumenteigenaar.

Dosker was hiervoor divisiedirecteur bij Staatsbosbeheer, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor alle activiteiten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en voor de afdelingen Landschap, Cultuurhistorie en Gebouwen, Grondzaken, Vermogensbeheer en Juridische Zaken.

Ook heeft hij een achtergrond in de logistieke en zakelijke dienstverlening en werkte hij in
(directie-)functies bij onder meer Koninklijke Nedlloyd, Tempo Team, Schiphol Group en ProRail.

Naast zijn ruime ervaring in het aansturen van organisaties en organisatieverandering, heeft Kees-Jan veel ervaring met publiek private samenwerkingen. Hiermee sluiten zijn kennis en vaardigheden goed aan bij de ambities van het Restauratiefonds voor de komende jaren, aldus het stichting.

Dosker s enthousiast over zijn nieuwe functie bij het Restauratiefonds. “Het publiek belang zakelijk dienen – daar sta ik voor: een optimaal functionerende luchthaven, aangename stations en schitterende natuurgebieden. Vanuit het Nationaal Restauratiefonds, samen met vele andere partijen, streef ik er naar ‘ieder monument springlevend’ te laten zijn.”

Siebinga

Dosker volgt Pieter Siebinga op als directeur, die deze functie sinds 1997 vervulde. Onder zijn hoede werd het veel geroemde ‘revolving fund’ waaruit restauraties gefinancierd worden met succes verder uitgerold.

Siebinga werd onder andere geprezen om zijn rol als verbinder in de monumentenwereld, zijn immer onberispelijke voorkomen en om de grote bijdrage die het Nationaal Restauratiefonds onder zijn hoede heeft geleverd aan de monumentenzorg op de Nederlandse Antillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.