Digitale uitreiking Glas Award 2021 • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Digitale uitreiking Glas Award 2021


De Glas Award 2021 wordt op donderdag 16 september digitaal uitgereikt. De winnaars van de tweejaarlijkse prijs zouden oorspronkelijk op het Glasplein tijdens de BouwBeurs bekend worden gemaakt. Door het verzetten van de beurs, die nu in oktober plaatsvindt, is de uitreiking online.

In 2019 won Het Poortgebouw Hoog Catharijne in Utrecht de Glas Award

De inschrijftermijn voor de Glas Award 2021 is nog steeds geopend en loopt tot 1 juni a.s. De prijs wordt toegekend aan een bijzondere toepassing van vlakglas, een innovatief product of een spraakmakend proces, of initiatief in de vlakglassector.

Ook product- of organisatorische innovaties en andere succesvolle initiatieven kunnen worden aangemeld, bijvoorbeeld ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur. De inschrijving is geopend voor een ieder die betrokken is bij de totstandkoming van een glasproject (architecten, producenten, glasbedrijven, aannemers et cetera.)

Er mogen maximaal drie inzendingen worden genomineerd voor de Glas Award. Dit gebeurt door een onafhankelijke jury, die dit jaar ook veel aandacht heeft voor kleinere initiatieven en projecten. De prijs is een tweejaarlijks initiatief van Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland. Eisma Bouwmedia is mediapartner van het event.

De leden van Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland brengen hun stem uit op de genomineerde bedrijven en bepalen hierdoor de winnaar van de Glas Award. Ook worden er een Innovatie Award en (indien van toepassing) een Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze awards worden bepaald door de jury. Alleen projecten die gerealiseerd zijn in Nederland mogen aangemeld worden.

De onafhankelijke jury van de Glas Award bestaat uit: Peter van Rhede (voorzitter), Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas, Edwin Groot van Stichting Klantgericht Bouwen, Mathijs van de Vliet van Adviesbureau Köhler Peutz BV en Jan Belis van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent.

BouwBeurs

Vakgroep GLAS heeft besloten om niet met een Glasplein deel te nemen aan de BouwBeurs 2021. De tweejaarlijkse beurs in Utrecht is tweemaal uitgesteld, eerst van februari naar september en recent naar oktober. De BouwBeurs vindt nu plaats van 18 tot en met 22 oktober.

De Glas Award zou op donderdag 16 september tijdens de beurs worden uitgereikt. Vakgroep GLAS heeft besloten aan deze datum vast te houden; de uitreiking is daarom digitaal.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inschrijving Paint the Future start up challenge geopend

Soudal lijft Brabantse siliconenfabriek in

Achterberg Schilders neemt Van Campen over

SchildersVakprijs in de startblokken voor hybride event


Naar archief >