Ga naar hoofdinhoud

Dit achttal gaat naar het NK schilderen 2023


Het plan was een kwalificatie, het werd een training. In plaats van twaalf schilders in opleiding kwamen er acht opdagen bij een proefwedstrijd op MBO Amersfoort voor het NK schilderen. Precies het aantal dat aan deze beroepenwedstrijd/Skills in RAI Amsterdam, 23 en 24 maart, mag meedoen.

Deelnemer Koen van Dijk.

Dit zijn ze: Koen van Dijk (MBO Amersfoort), Jeroen van Mourik (ROC Rivor), Annette de Jong (Friesland College), William van Olst (Deltion College), Kevin Wagener (ROC Nijmegen), Marloes Timmerman (Drenthe College), Anne Eerdman (ROC van Twente) en Melanie Peeters (ROC Ter AA).

Zij maken volgend voorjaar uit wie zich de opvolger mag noemen van Alexander Buitendijk, de beste schilder in opleiding van 2022. Tevens wordt dan duidelijk of de winnaar voldoende punten behaalt om mee te mogen doen aan de internationale krachtmeting met vakgenoten.

Van de acht deelnemers is Van Olst de enige met finale-ervaring: hij was dit jaar ook al van de partij bij Skills The Finals. Opvallend is het grote aantal vrouwen dat bij de schilders de strijd aangaat: de helft van het totale aantal finalisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Anne is klaar om te knallen in Gdansk

Anne Eerdman gaat naar het EK schilderen

Anne Eerdman in wachtkamer voor EK

Video | Schilderen onder toeziend oog van de majesteit

Anne Eerdman gekroond tot Nederlands kampioen schilderen


Naar archief >