Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe bbl-opleiding decoratie- en restauratieschilder


Op MBO Amersfoort gaat komende winter een nieuwe opleiding van start: decoratie- en restauratieschilder op niveau 4. Niets nieuws, daar Nimeto, Cibap en SintLucas deze studie ook bieden op hetzelfde niveau. Alleen kiezen zij voor de zogeheten bol-structuur, waar Amersfoort – als eerste in Nederland bij deze opleiding – kiest voor bbl.

Archieffoto: decoratieschilder Hanna van Nistelrooij begin 2020 aan het werk in het Cuypershuis in Roermond

Die afkorting staat voor beroepsbegeleidende leerweg en houdt in dat de student met name leert in de praktijk bij een bedrijf. Bij de bol-variant (beroepsopleidende leerweg) brengt de leerling juist meer tijd op school door.

‘Als decoratie- en restauratieschilder werk je aan uiteenlopende opdrachten. Jij kunt schilderen, behangen, decoreren en glas plaatsen’, prijst MBO Amersfoort de nieuwe opleiding aan in een flyer. ‘Daardoor is je werkterrein heel breed en werk je aan oude monumentale panden tot aan nieuwbouwwoningen en moderne gebouwen. Je weet veel van materialen, gereedschappen en ondergronden.’

Studenten zullen ook geschoold worden in specialistische technieken als marmer- en houtimiteren, bladgoud verwerken en glas-in-lood. Net als dat zij les krijgen in kleur-, vorm- en materiaaladvies. SchildersVakkrant gaat binnenkort om de tafel met de initiators van deze opleiding over de achtergronden ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen

Zoektocht naar ‘nieuwe Erwin Brouwer’ duurt voort

Schildervakopleiding Assen in beeld bij tv-programma De Barometer

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten

Stichting Schildersvakopleiding en Faber bundelen krachten


Naar archief >