Actueel

Hij is vermoedelijk de enige dichtende schilder van Nederland: Robert Stigter uit Heerhugowaard belandde naar eigen zeggen min of meer bij toeval in ‘de rijmelarij’, maar kan inmiddels bogen op een oeuvre van honderden pennenvruchten. Een deel ervan is gebundeld in de uitgave In mijn dromen vertel ik jou alles dat ik overdag alleen durf te dromen.

SchildersVAKTV zocht Robert op bij zijn eigen schildersbedrijf in IJmuiden, dat hij samen met zijn zwager Vincent van der Ven bestiert. Tussen het hekken stralen door doet hij zijn verhaal, dat in de loop van augustus ook uitgebreid is terug te lezen in de volgende uitgave (nummer 14 2019) van de SchildersVakkrant.

‘Vier jaar geleden ben ik met dichten begonnen’, vertelt hij in het vakblad. ‘Ik zag op Twitter iemand die gedichten deelde en ging die persoon volgen. Ik dacht: dat wil ik ook weleens proberen, kijken of ik kan verwoorden wat ik voel en denk, op zo’n manier dat anderen het ook mooi vinden.’ Hij kan zich inmiddels verheugen op honderden volgers op sociale media en krijgt geregeld persoonlijke verzoeken. En: zijn werk als schilder vormt een belangrijke inspiratiebron.

Maak zelf kennis met de dichtende schilder:

De dichtbundel van Robert Stigter is verkrijgbaar bij Boekscout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.