Actueel

‘Dag van de app’ in Bunnik

Het OnderhoudNL Platform Digitalisering & Informatisering organiseert op 19 juni de ‘Dag van de app’. Een bijeenkomst in Bunnik waarbij een tiental – voor de schilder – handige apps de revue passeert.

De bijeenkomst vindt plaats in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik en is alleen bedoeld voor leden van OnderhoudNL. Inmiddels hebben zich al veertig deelnemers aangemeld.

Tijdens deze middag/avond komt een tiental handige apps aan bod die de schilder kan gebruiken in z’n dagelijkse werk. Denk bijvoorbeeld aan apps voor inspecteren, urenregistratie, planning, werkbonnen, kleurvisualisatie en beschermingsmiddelen

Allereerst schetst Jeroen Duim het ontstaan, de ontwikkelingen en de toekomst van apps schetsen. Wat zijn de voor- en nadelen ervan? Kunnen apps koppelen met softwarepakketten die u gebruikt? Hoe zit het met veiligheid en virussen? En wat kunt u verwachten van apps in de toekomst?

Ook wordt de OnderhoudNL App Top 100 gelanceerd. Een groep OnderhoudNL-leden heeft een overzicht gemaakt met allemaal apps die mogelijk interessant zijn voor een schilders- of onderhoudsbedrijf. Voor grote bedrijven, maar zeker ook handig en interessant voor de wat kleinere onderhoudsbedrijven.

Het overzicht kent 3 categorieën:
1. Vakgebied – Deze apps zijn afgestemd op gebruik door schilders- en onderhoudsbedrijven (denk aan inspectie, werkbonnen, meerwerk, voortgang, kleur en dergelijke)
2. Bedrijfsvoering – Deze apps zijn niet exclusief bedoeld voor schilder- en onderhoudsbedrijven (denk aan km-registratie, personeelsdossier, handleidingen of tekstverwerking)
3. Handig – Gewoon simpele apps die bijna iedereen kan gebruiken en ook voor de schilder handig kunnen zijn (denk aan wachtwoordbeheer, gespreksopname of een parkeer-app)

Diverse leveranciers krijgen op de bijeenkomst kort de gelegenheid hun apps te introduceren: daaronder Wijzonol, Sigma/PPG, Sikkens, Bartels, Cleverdesk en Kyp Project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.