Actueel

Crowdfundingscan voor bedrijven

Om ondernemers te helpen een inschatting te maken of crowdfunding bij hen past, lanceert de Kamer van Koophandel in samenwerking met crowdfunding bureau Douw&Koren de Crowdfunding Scan.

In slechts een paar stappen kunnen ondernemers met groeiambities voortaan online bepalen of crowdfunding als alternatieve financieringsvorm hen past. Veel ondernemers weten wat crowdfunding is, maar slechts weinigen hebben er ervaring mee. Dat blijkt ook uit onderzoek van de Kamer van Koophandel uit november 2015.

Het antwoord op de vraag of ze crowdfunding  kunnen gebruiken blijkt lastig te zijn. In de eerste helft van 2016 werd er door meer dan 700 Nederlandse ondernemingen ruim 67 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. “Enkele jaren geleden vroegen ondernemers ons nog vooral wat crowdfunding is”, zegt Martijn Lentz, financieringsexpert bij de KvK: “nu willen zij weten of crowdfunding bij hen past en hoe ze ermee aan de slag kunnen.”

Volgens Simon Douw, oprichter van crowdfunding bureau Douw&Koren, is snelle en goede voorlichting belangrijk:  “Meer en meer ondernemers gaan op zoek naar nieuwe vormen van financiering. Er zijn inmiddels voorbeelden genoeg hoe ondernemers via crowdfunding groei- en werkkapitaal vergaarden. De Crowdfunding Scan helpt ondernemers om snel een inschatting te maken of crowdfunding bij hun financieringsvraag past.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.