Actueel

Crowdfunding voor frescorestauratie

Een van de meest bijzondere plekken in Museum Romeinse Katakomben te Valkenburg  is de Capella Greca: een ondergrondse kapel, voorzien van kleurrijke fresco’s, Griekse inscripties en verstilde ornamenten. De muurschilderingen zijn ernstig beschadigd door de tand des tijds. Middels een crowdfundingactie wordt nu geprobeerd restauratiegeld te werven. 

Met ruim €5900 is inmiddels de grens van 65% bereikt van het streefbedrag van €9000. Bedrijven uit de regio, bezoekers, particulieren en fondsen hebben al bijgedragen en de actie gedeeld onder hun netwerk. De donateurs onderstrepen het belang van het project.  Zo wordt de kapel “…een van de schatten van Limburg…” genoemd en vindt een van de donateurs het een “plicht om ons erfgoed te behouden”.

Noodzakelijke restauraties
De restauratie van diverse ondergrondse ruimtes en objecten is noodzakelijk om het voortbestaan van Museum Romeinse Katakomben te garanderen. Daarom zijn eerder het oorspronkelijke toegangsgebouw ‘Het Cuypershuis’ en de ‘Januarius-crypte’ al succesvol gerestaureerd. De restauratie van de Capella Greca is de volgende stap op weg naar de volledige restauratie van het museum.

De donatiepagina vind je via: www.voordekunst.nl/projecten/5736-capella-greca-in-restauratie-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *