Corona: OnderhoudNL doet oproep aan corporaties • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Corona: OnderhoudNL doet oproep aan corporaties


Er zijn woningcorporaties die vanwege de coronacrisis al het planmatig onderhoud en mutatieonderhoud hebben opgeschort. In een brief aan alle corporaties roept ondernemersorganisatie OnderhoudNL op om dat niet te doen.

‘Onderhoudswerkzaamheden buiten kunnen veilig doorgang vinden onder de geldende overheidsrichtlijnen’, staat in de door voorzitter Henk den Boer ondertekende brief. En: ‘Onderhoudsbedrijven hanteren strikte procedures over de omgang met bewoners en onderlinge samenwerking.’

Om die reden, stelt de ondernemersorganisatie, zou een complete feitelijke lockdown van het onderhoud aan corporatiewoningen niet aan de orde hoeven te zijn.

Suggesties

De brief doet een aantal suggesties, onder andere over het inventariseren van de reden van aanwezigheid van bewoners in een woning bij binnenwerkzaamheden. Is dit omdat ze in quarantaine zijn of omdat ze verplicht thuiswerken? Dat kan verschil maken of er wel of niet geschilderd wordt.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Werk aan seniorencomplexen kan helemaal stilgelegd worden tot tenminste 6 april. Verder zou er met de planningsvolgorde van complexen, interieur of exterieur kunnen worden geschoven zodat de onderhoudssector, zij het op een lager pitje, kan blijven doorwerken.

In de brief wijst de ondernemersorganisatie zowel op het maatschappelijk belang dat gediend is bij het door blijven functioneren van de economie waar dat dat kan, als op de schadelijke gevolgen die de sector zal leiden als juist nu, bij de opstart van het seizoen, er werkzaamheden worden gecanceld. ‘Voor veel bedrijven en hun medewerkers in onze sector zal zo’n bevroren opstart in het voorjaar desastreus uitpakken.’


lees hier meer over de overheidsmaatregelen voor ondernemers
lees hier over hoe grote schildersbedrijven met corona omgaan
lees hier over hoe kleine schildersbedrijven met corona omgaan
lees hier over hoe verfgroothandels met corona omgaan
lees hier over de corona-informatie van de vakbonden
lees hier over de inzamelingsacties voor mondkapjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Coronaproof werken met toevoeging in RI&E

‘Scherm tussen bestuurder en bijrijder mag niet’

PPG en AkzoNobel melden zware omzetverliezen

Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm


Naar archief >
.