Corona: inzamelacties mondkapjes gaan door • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Corona: inzamelacties mondkapjes gaan door


Ondanks hoopgevende berichten en foto's over leveringen van medische benodigdheden, met name mondkapjes, blijft er in de Nederlandse ziekenhuizen voorlopig een groot tekort aan bestaan. Verschillende instanties roepen op om ze in te leveren.

Naast mondkapjes, van de types FFP2 en FFP3, maar ook wel degelijk van het type FFP1 (daarover was onduidelijkheid), wordt ook gevraagd beschermingsbrillen, handschoenen en schorten te doneren. Het Rode Kruis heeft een lijst opgesteld met de benodigde goederen en noemt schilders met name als beroepsgroep waar mondkapjes te vinden zouden kunnen zijn. De overheid heeft inmiddels de officiële handel van deze goederen in het medische circuit overgenomen, maar in de handel, bij bedrijven en particulieren moeten er nog veel zijn. Wie wil inleveren kan mailen naar het Rode Kruis, maar ook veel plaatselijke ziekenhuizen hebben mogelijkheden ingericht om het langs te komen brengen.

In de regio Haaglanden (rondom Den Haag) is een actie gestart met een eigen websiteadres, www.allemondkapjesverzamelen.nl, in het leven geroepen door de stichting Transmurale zorg, in samenwerking met een aantal bedrijven en instellingen in de regio. Op verschillende plekken zijn inzamelpunten ingericht (zie foto), te vinden op de website. Dit initiatief zamelt overigens ook vuurwerkbrillen en babyfoons in ten behoeve van de coronazorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Dag van de Bouw 2021 geannuleerd

Anti-coronacoating in openbaar vervoersystemen

Inspectie: we handhaven op coronaregels

Werkgever mag medewerkers niet temperaturen

Mondkapjes en quarantaine toegevoegd aan coronaprotocol


Naar archief >