Ga naar hoofdinhoud

College Teylingen bezoekt AkzoNobel


Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen hebben een werkbezoek gebracht aan een van de grootste werkverschaffers in hun gebied: verfconcern AkzoNobel in Sassenheim.

Dit bedrijf biedt arbeidsplaatsen aan ruim 1.450 medewerkers, die voornamelijk uit de regio komen.

AkzoNobel is sinds 1939 in Sassenheim gevestigd en biedt onder andere de verfmerken Sikkens, Flexa, Glitsa, CetaBever, Hammerite, Sikkens, Dulux, Herbol, International Yacht Paints en Trimetal.

Daarnaast zijn ook de Meesterhand vaktools en Pollyfilla Pro (reparatiemiddelen) bekende merken van het bedrijf.

Het college (zie foto) werd ontvangen door Mirjam van de Poel, facilitair coördinator van AkzoNobel. Na een presentatie van veiligheidsmanager Monique ten Elzen was er een rondleiding over het terrein. Hier werd ook gesproken met de brandweer van AkzoNobel.

Na de tour kreeg het college een presentatie van Andre van Linden, directeur research en development. Wethouder Elsbeth Koek (economie) zegt daarover: “AkzoNobel is in de gemeente Teylingen van groot belang voor de werkgelegenheid: van productie, installatie tot hoog specialistische R&D. Naast een grote werkgever hebben wij een indrukwekkende inkijk gekregen in hun innovaties op het gebied van circulaire economie en duurzaamheid.”

Het college van Teylingen bezoekt regelmatig bedrijven en maatschappelijke instellingen in de gemeente, met als doel in contact te blijven met de lokale gemeenschap.

Teylingen is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, ten noorden van Leiden in de Bollenstreek. Op 1 januari 2006 ontstond deze gemeente door samenvoeging van de voormalige gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Noord-Brabant voert ‘duurzame eredivisie’ aan

Bedrijven kunnen duurzaamheidssubsidie aanvragen

MIA\Vamil succes voor elektrische bakfietsen

Akzo zet groene stappen in Noord-Amerika

Van Wijhe fietst voor vitaliteit en duurzaamheid


Naar archief >