Actueel

Coatings AkzoNobel op solar-auto

1

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die dit jaar deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië, maken gebruik van specialty coatings die worden geleverd worden door AkzoNobel.

In juni is de Stella Vie door het Solar Team Eindhoven onthuld. Het is een door zonne-energie aangedreven familieauto die 1000 km op een volledige batterij kan afleggen. Naast technisch advies aan het team heeft AkzoNobel’s Specialty Coatings ook een scala aan innovatieve producten geleverd, waaronder duurzame primers, basecoat en clearcoat lakken.

“Het werken met talentvolle ingenieurs en technici is altijd een geweldige ervaring, vooral als het gaat om een project dat zo nauw verband houdt met onze eigen inspanningen om een meer duurzame toekomst te creëren”, aldus Alberto Slikta, directeur van AkzoNobel’s Specialty Coatings.

“We zijn trots op het combineren van hoogwaardige technologie met onze kleurexpertise van wereldklasse. Onze exclusieve samenwerking met het Solar Team Eindhoven is een prachtige manier om onze expertise te tonen.”

Coaten

Beatrix Bos, Public Relations Manager voor het Solar Team Eindhoven voegt toe: “Het coaten van een auto op zonne-energie is niet gemakkelijk. AkzoNobel gaf ons veel advies over hoe te werk gaan en welke materialen te gebruiken. Het eindresultaat ziet er fantastisch uit. ”

Het team omschrijft de auto als “een evenwicht van een aerodynamisch, esthetisch en praktisch ontwerp.” De brandende zon van de Austalische woestijn zal de coatings van AkzoNobel aan een strenge test onderwerpen.

Het is niet de eerste keer dat producten van AkzoNobel gebruikt worden in de wedstrijd. Het merk Sikkens heeft al vele jaren samengewerkt met het Nederlandse Nuon Solar-team in de Challenger-klasse. Dit team vierde hun zesde overwinning bij de laatste editie van het evenement in 2015.

AkzoNobels focus op duurzaamheid komt niet alleen tot uiting in de Solar Challenge maar ook in diverse andere lopende partnerschappen, zoals de coatingtechnologie voor The Ocean Cleanup in de komende vijf jaar, evenals alle coatings van de boten die varen in de komende Volvo Ocean Race.

Dit jaar gaat de Bridgestone World Solar Challenge voor de dertigste keer van start. In oktober wordt er 3000 kilometer geraced tussen Darwin en Adelaide. Het Solar Team Eindhoven doet voor de derde mee in de Cruiser-klasse. Bekijk hier een filmpje van hun auto.

1 reactie op “Coatings AkzoNobel op solar-auto

  1. Jennifer Delano schreef:

    Heel veel succes!

    Ciao,
    Jennifer Delano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *