Coatings AkzoNobel in Chinese pijpleidingen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Coatings AkzoNobel in Chinese pijpleidingen


AkzoNobel heeft met de Chinese firma Guangdong Water een contract gesloten voor de levering van poedercoatings voor de binnenkant van pijpleidingen in de regio Guangdong. Via deze leidingen moeten straks meer dan 50 miljoen mensen van drinkwater worden voorzien.

De overeenkomst omvat het leveren van hoogwaardige Resicoat R2-coatings voor het zogenoemde Pearl River Delta-drinkwaterproject in de provincie Guangdong. Aldaar wordt de langste schildtunnel ter wereld gebouwd. Er worden een hoofdleiding, aftakleiding, drie pompstations en vier opslagreservoirs gerealiseerd.

De Pearl River Delta is een van de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld en de watervoorziening moet continu worden uitgebreid. Het project voor de toewijzing van waterbronnen is bedoeld om water van de Xijiang-rivier in het westen naar de oostelijke Pearl River Delta te kanaliseren. Het helpt niet alleen waterschaarste te voorkomen, maar zal ook een noodwaterreservoir creëren voor andere-gebieden in China, waaronder Hong Kong.

De Resicoat R2-coating van AkzoNobel is speciaal ontworpen voor gebruik in de drinkwaterindustrie en wordt meestal aangebracht op afsluiters, fittingen en in waterleidingen. De hoge dichtheid en hardheid van het product zorgen voor een lange levensduur van de pijpleidingen.

“We hebben wereldwijde ervaring met drinkwater- en pijpleidingprojecten, met name in de VS, Zuid-Korea en het Midden-Oosten. We zijn verheugd om aan dit belangrijke project in Guangdong bij te mogen dragen en zullen onze rol blijven spelen bij het verbeteren van het leven van mensen door middel van onze eco-premium en hoogwaardige coatingoplossingen”, zegt Daniela Vlad, directeur van AkzoNobels Powder Coatingsbedrijf.

Het Pearl River Delta-drinkwaterproject in de provincie Guangdong
 
 
 

Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hempel op overnamepad koopt Wattyl

Inspectie vraagt gedetailleerd overzicht gevaarlijke stoffen

Vanaf 15 maart subsidie voor elektrische bestelauto

Video | Kerk schilderen maakt sportschool overbodig

Hoogste gebouw in EU beschermd met Interpon-coating


Naar archief >