Ga naar hoofdinhoud

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool


In de Wijzonol Levensduurverwachting Tool, waarmee de verfproducent per object de onderhoudscycli van verschillende verfsystemen inzichtelijk maakt, is nu ook de CO2-footprint te zien.

Een lagere CO2-uitstoot van schilderwerk gaat uitstekend samen met een hoger rendement uit vastgoed, stelt Wijzonol. Met doordachte keuzes kunnen onderhoudsintervallen worden verlengd en zijn besparingen tot 20 procent op onderhoudskosten van schilderwerk en een verlaging van de CO2-uitstoot haalbaar, aldus de verffabrikant. Op die manier helpt Wijzonol Bouwverven opdrachtgevers en onderhoudsbedrijven bewuste keuzes te maken om het onderhoud van schilderwerk te verduurzamen.

Levensduurverwachting Tool

De Wijzonol Levensduurverwachting Tool geeft inzicht in de optimale onderhoudscyclus, afgestemd op de relevante factoren die de duurzaamheid van schilderwerk beïnvloeden, zoals ligging, situering en kleurstelling van een pand. Zo kunnen verschillende verfsystemen worden doorgerekend qua onderhoudsfrequentie en nu dus ook de jaarlijkse CO2-footprint.

Biobased grondstoffen

Andere onmisbare elementen voor duurzaam onderhoud van schilderwerk zijn de eigenschappen van de verfsystemen zelf. Daarbij zijn de samenstelling, levensduur en CO2-footprint van belang. Wijzonol maakt gebruik van biobased grondstoffen en werkt aan het verlagen van de CO2-footprint. Tegelijkertijd zegt de fabrikant nadrukkelijk in te zetten op het verder verhogen van de buitenduurzaamheid van verfsystemen.

Maatwerk

Duurzaam schilderwerk is echter niet alleen een kwestie van kiezen van verf met de langste levensduur, aldus Wijzonol Bouwverven. Omdat het ene vastgoedobject het andere niet is (denk aan ligging en gebruik, maar ook aan detaillering en bouwdelen), vraagt ieder object om een maatwerkoplossing en dat is de expertise van de Wijzonol Vastgoed Adviseurs. ‘Zij weten alles van verftechnologie, maar ook hoe ondergrond, constructie en detaillering van objecten kunnen worden benut om de levensduur van schilderwerk te vergroten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


NSVP maakt emoties los: ‘We zijn helemaal hyper’

Mooij Verf opent vestiging in Barendrecht

Van Wijhe fietst voor vitaliteit en duurzaamheid

Video | Amsterdams mooiste is weer voor Wilbrink

NSVP-winnaar Witteveen: ‘Pa, deze is voor jou’


Naar archief >