Actueel

Chroom-6 in dakplatenverf NAC-stadion

In verf op dakplaten van het NAC-voetbalstadion te Breda is de kankerverwekkende stof chroom-6 gevonden.  Bezoekers, spelers en medewerkers hebben – volgens gemeente Breda – geen risico gelopen, meldt Omroep Brabant.

Volgens metingen blijven de waarden binnen de toegestane norm. De vondst van de kankerverwekkende stof heeft ook geen verdere invloed op het speelschema van de Bredase club.

Wel worden er maatregelen genomen zodat de verfdeeltjes zich niet kunnen verspreiden. Verfsnippers die los kunnen raken, worden de komende tijd verwijderd. Ook wordt het veld voor iedere wedstrijd gesproeid om verspreiding van verfdeeltjes te voorkomen.

Mensen die werken in en rondom het Rat Verlegh Stadion krijgen persoonlijke beschermingsmiddelen om het risico op blootstelling zo klein mogelijk te houden.

Werkzaamheden
Momenteel wordt de verf op de platen vervangen. In het onderzoek voorafgaand aan die werkzaamheden werd de verf met chroom-6 gevonden.

Zolang de oude verflaag nog niet in zijn geheel is vervangen, worden er geen werkzaamheden aan het dak verricht als er voetbalwedstrijden plaatsvinden. In totaal moet het vervangen van de verf zes tot acht weken in beslag nemen, meldt de gemeente.

Bron: Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.