CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV


Met het uitwisselen van voorstellen zijn de werkgevers en werknemers in de Schilders-, Afwerkings-, en Glaszetbedrijven op 9 september de onderhandelingen over een nieuwe CAO begonnen. Bijzonder is dat weer alle werknemersvertegenwoordigers aan tafel zitten.

cubes with the word CAO on them. Care concept.

Sinds het stuklopen van de onderhandelingen in 2016 en de cao’s die daarna tussen OnderhoudNL (werkgevers) en LBV (werknemers) werden gesloten hebben de vakbonden FNV en CNV niet meer meegesproken over de collectieve arbeidsovereenkomst. Ze zijn al die tijd wel op verschillende manieren (pensioenfonds en andere stichtingen en fondsen) betrokken gebleven bij de branche waar ze een flink aantal leden hebben.
Sinds het voorjaar is er toenadering gekomen tussen de partijen wat resulteert in volwaardige deelname. De vakbonden hebben als vanouds een (digitale) ledenraadpleging gedaan waar een pakket van wensen uit voortkwam. Die zijn op de website van de FNV te vinden. Niet verwonderlijk is dat een loonsverhoging en een regeling om eerder te stoppen met werken bovenaan het verlanglijstje staan.

1 reactie

  • Gerard Voortman

    En laten ze eens stoppen met die zogenaamde uitzendbureaus voor schilders zoals faber groter criminelen bestaan er niet . Altijd maar vlak voor de vakantie zeggen je hebt niet genoeg dagen je moet ww aanvragen, en hun steken dan de atv dagen in eigen zak lekker is dat.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilders hebben weer cao tot oktober 2025

OnderhoudNL wil (veel) meer geld voor vakscholen

Schlette aan de slag bij OnderhoudNL

Exposanten gezocht voor Masters of Maintenance

Schilderwerk lonkt voor windturbines op zee


Naar archief >