Actueel

Cao: FNV Bouw adviseert: niet tekenen

2

FNV Bouw waarschuwt schilders om voorlopig geen nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen als de werkgever die aanbiedt. De bond adviseert werknemers om de nieuwe arbeidsovereenkomst eerst door de bond te laten controleren en zich te laten adviseren over de rechten van werknemers.

 

Omdat het principeakkoord tussen OnderhoudNL en LBV voor een nieuwe cao is goedgekeurd wil de bond schilders er op wijzen dat die cao vanuit het perspectief van de bond aanzienlijke verslechteringen bevat ten opzichte van de vorige cao die met de FNV (en CNV) was afgesloten.

 

Het dwingende advies is dan ook aan werknemers om niet zomaar akkoord met een eventueel nieuw aangeboden arbeidsovereenkomst en niets te ondertekenen, maar die nieuwe arbeidsovereenkomst eerst door FNV Bouw te laten controleren.

 

Volgens de bond is het namelijk mogelijk dat feiten en omstandigheden van de nieuwe arbeidsovereenkomst en hoe de werkgever de afgelopen jaren met betrekking tot de cao heeft gehandeld, dusdanig zijn dat je als werknemer niet onder de nieuwe cao valt.

Door een nieuw aangeboden arbeidsovereenkomst te ondertekenen verspeelt de werknemer mogelijk bestaande rechten, zo stelt FNV Bouw.

2 reacties op “Cao: FNV Bouw adviseert: niet tekenen

  1. harry-p schreef:

    Niet normaal dat een zogenaamde bond met ongeveer 100 leden een CAO kan afsluiten voor duizenden schilders , dat den haag dit goedkeurt .
    Schilderen was een mooi vak , maar dit wordt nu wel veel minder .
    En waar gaat dit eindigen , wat wordt het volgende .

  2. Gert schreef:

    Den haag keurt dit niet goed onderhoud nl heeft nog geen algemeen bindend verklaring aangevraagd omdat men weet dat men die niet krijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.